2020

Árpád-házi Szent Erzsébet ünneplése 2020-ban

EGY HÉT ÁRPÁD-HÁZI SZENT ERZSÉBETTEL

November 19-én Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe lesz, akinek élete Pozsonyhoz is kötődik. A sokéves hagyományt idén is folytatva, ami a tiszteletére szentelt Kék-templomi találkozásunkat, ünnepi szentmisét illeti, már egy egész hetes készülettel szeretnénk megalapozni, közbenjárásának kérése, példájának megcsodálása által...

Információk (2020 október/november)

A járványügyi szigorítások újabb módosításairól - ami a szentmiséket is illeti - itt, ebben a bejegyzésben adunk hírt, miután az egyházmegye főpásztorától megkapjuk a szükséges információkat, illetve valamilyen új közölnivaló információ adódik. A bejegyzés rendszeresen frissítve lesz. (Az egész bejegyzés a "Bővebben" ikonra kattintva jelenik meg.)

Online is közvetítettük a máriavölgyi magyar misét

A szentmise IDE kattintva nézhető vissza. Képgaléria pedig ITT található, az első képre kattintva.

Az elmúlt évtizedekben minden év októberében, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe alkalmából magyar hívek százaival telt meg a festőien szép környezetű ősi Mária-kegyhely, a Pozsonyhoz közeli Máriavölgy. Idén a járványügyi szigorítások értelmében szűkebb keretek között, de a világhálón is közvetítve, október 3-án közösségi szintű szervezésben tartották meg a magyar búcsút a Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség tagjai. A szentmisét Molnár Tamás, a pozsonyi magyar hívek lelkipásztora celebrálta.

Külön vasárnapi mise időseknek, egy-egy misén 50 fő lehet a templomban

Kedves Hívek! A 2020. október 1-től érvényes járványügyi szigorítások értelmében max. 50 fő lehet jelen egy-egy szentmisén templomainkban. Ez az állapot is sokkal kedvezőbb, mint a nyilvános misék teljes betiltása, ahogy arról előzőleg szó esett. Kérjük tehát a kedves hívek maximális türelmét, illedelmes és keresztényhez méltó magatartását, az egymásra figyelés jegyében a szabályok betartását.

Nem mindegy, milyen lelkülettel indulunk az Úr házába, ezért figyeljünk oda szavainkra, internetes bejegyzéseinkre, gondolkodásmódunkra, hogy ne fölösleges kritikát és haragot szítva magunkban és másban, hanem Egyházunk iránti szeretettel – hiszen annak megkeresztelt emberként mindannyian építő tagjai vagyunk – imával, jó példával, de papjainknak felkínált segítségünkkel is járuljunk hozzá a jelen helyzet lehető legjobb, lelkünk javát szolgáló átéléséhez. Ne feledjük: az Istent szeretőknek minden a javukra válik!