:

Külön vasárnapi mise időseknek, egy-egy misén 50 fő lehet a templomban

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A vasárnapi szentmisékre a ferences templom bejáratánál jegyeket fogunk osztani, mégpedig érkezési sorrendben. Minden vasárnapi misére más színben készítettem elő 1-től 50-ig a számokat (a miséző papot is bele kell számolnunk, így az 1-es szám a mindenkori miséző papé). Sajnos, ha mind az ötven jegy elfogy, további személyek nem mehetnek be a templomba. A templom fél órával a mise kezdete előtt lesz kinyitva.

Október 4-én és 11-én is külön szentmisére hívom a 60 évnél idősebb testvéreket, mégpedig reggel nyolcra (a templom fél nyolctól lesz nyitva), majd pedig a fiatalabb korosztályt a hagyományos kilenc órai misére (az előző misét követően, miután mindenki kijött, utána lehet erre a szentmisére a templomba bemenni). Az idősebb és krónikus betegségekben szenvedő testvéreknek javasolt otthon maradni, közvetített mise-lehetőséget keresve, abba bekapcsolódni.

A Virágvölgyi plébániatemplomban este hatkor lesz vasárnapi mise továbbra is.

Kérjük, hogy megértéssel alkalmazkodjanak a jelen helyzethez. Aki nem fér be az ötven-fős templomba, higgye el, az Úr látta szándékát, hogy szeretett volna szentmisén részt venni. A vasárnapi miséről való hiányzás a jelen helyzetben nem számít súlyos mulasztásnak.

Imádkozzunk naponta egymásért – október lévén a rózsafüzért is –, hogy az Úr kegyelmével együttműködve hiteles keresztény önazonosságunkról tehessünk tanúságot a jelen kor kihívásai közepette is! Köszönöm!

Papi áldásommal,

Tamás atya

Pozsony, 2020. október 2-án