Ifjúsági énekkarok

A vasárnapi gyermekmiséken és a szerdai ifjúsági miséken hangzanak el énekeik. Minden csatlakozni kívánó érdeklő az adott szentmisék kezdete előtt fél órával részt vehet az énekpróbán a sekrestyében, valamint hangszeres kíséretével is gazdagíthatja az énekkarok szolgálatát a szentmiséken.

Foglalkozás gyermekeknek

Péntekenként 17:30-tól az esti szentmise kezdetéig gyermekfoglalkozásokra kerül sor a templom melletti ferences termek egyikében, hogy óvodás és alapiskolás gyermekeink játékos módon jobban megismerkedhessenek az evangélium tanításával. Hitoktató és animátorok vezetésével hangolódhatnak rá a gyermekek a vasárnapi evangélium üzenetére, illetve ismerhetik meg az adott liturgikus időszak jellegzetességeit.

Egyetemisták szerdai találkozói

A fővárosban tanuló magyar egyetemisták szerdánként találkoznak az ifjúsági szentmise után a ferencesek egyik termében. Ez a heti rendszerességű találkozó alkalmat nyújt a különböző országrészekből érkezett egyetemisták, főiskolai hallgatók számára a közösségi imára, beszélgetésekre, különféle témák kapcsán ismeretek elmélyítésére, s arra, hogy otthoni környezetükből kikerülve is fontosnak érezzék, hogy törődjenek keresztény hitükkel, annak rendszeres ápolásával és megvallásával kortársaik előtt.

Ifjúsági misék

Szerdánként az esti szentmisében ifjúsági énekek csendülnek fel. A fővárosban tanuló magyar egyetemisták és az itt dolgozó fiatalok részvételével bemutatott szentmisében a prédikáció különösképpen is hozzájuk szól.
Péntekenként többek között a bérmálkozásra készülő fiatalokat hívjuk az esti szentmisére. A számukra előkészített tematikus prédikáció-sorozat keretében elhangzó katekézisek a felnőtt hívek vallási ismereteinek felelevenítését is szolgálhatják.

Pozsonyi fiatalok pénteki találkozói

Péntekenként, az esti szentmisét követően 19 órától vannak találkozók a középiskolás és egyetemista korú pozsonyi fiataljaink számára. E közösség nyitott mindazok számára, akik egy fiatal, keresztény közösséghez szeretnének tartozni, hogy együtt beszélgetve, imádkozva, zenélve megtapasztalják a közösség erejét és boldogságát.

Gyermekmisék

Minden hónap második vasárnapján a délelőtt 9 órakor kezdődő szentmisében a prédikáció különösképpen is a gyermekekhez szól. A szentmisén ifjúsági énekek hangzanak el. Szeretettel várjuk a gyermekeket szüleikkel, testvéreikkel, nagyszüleikkel együtt a szentmisére és az azt követő közösségi találkozásra a templom melletti refektóriumba, ahol egy csésze kakaó vagy tea mellett alkalom nyílik a további együttlétre, kötetlen beszélgetésekre.