:

Elindult a pozsonyi magyar katolikus közösség honlapja

Október 8-án, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya főünnepén elindult a pozsonyi magyar katolikusok közösségének honlapja a www.pozsonyikatolikusok.sk címen. A honlap létrehozóinak elsődleges célja, hogy az oldal által segítsék a személyes találkozásokat.

A magyar nyelvű római katolikus szentmisék helyszíneinek és időpontjainak közzétételével minden Pozsonyban élő, ott tartózkodó vagy oda látogató számára lehetővé kívánják tenni, hogy a legszentebb áldozat ünneplésébe mind vasárnap, mind hétköznap bekapcsolódhasson.


A honlapon szeretnék bemutatni a helyi lelkiségi mozgalmakat, imacsoportokat, ifjúsági csoportokat a Pozsonyban élő, tanuló, dolgozó magyar katolikusok számára, hogy ki-ki csatlakozhasson a közösségekhez és a közösségeken belül működő kisebb csoportokhoz.

A gyermek- és ifjúsági programok ajánlásával a szerkesztők arra törekednek, hogy a pozsonyi magyarok nagy családja a fiatalok aktív jelenléte által életerős, lelkesedéssel teli közösség lehessen, amely őrzi a keresztény értékeket, a hiteles, hit szerinti életmódot és a család értékeit.

Különféle rendezvényekről is tájékoztatnak majd a honlapon, hogy mind a helyiek, mind a Pozsonyba látogatók könnyen értesülhessenek az eseményekről. A szintén a honlapon megtalálható elérhetőségekkel a főváros kórházaiba került magyar betegek szentségekkel való ellátását szeretnék szolgálni.