:

Megálló - naponta az Úr előtt

...a NEK-re készülve,

...az elmúlt hónapok "eucharisztikus éhségét" is pótolva, hiszen sokan hosszú ideig nem vehettek részt fizikai módon szentmisén és nem tudtak valóságosan szentáldozáshoz járulni,

...íme, most van itt a kellő idő ! ! !

* * *

ÚRNAPJA hónapjában, június hó 30 napján keresztül, napi 10 perces elmélkedés meghallgatására hívjuk az érdeklődőket, melyek podcast formájában vannak előkészítve. Kezdjük egyszerre, június 1-én (kedden) az első résszel.

Alakulhatnak ki kisebb offline és online csoportok vagy egyszerűen ima-párok is a közösség(ek)en belül, baráti körökben vagy épp a családokban / családok közt a témák közös átbeszélésére, tapasztalatcserére, közös imára napi, kétnapi vagy épp heti rendszerességgel.

Készüljünk elő: gondoljuk át, hogy a napunk melyik részében biztosítunk időt erre a napi elmélkedésre, készítsünk be jegyzetfüzetet, esetleg alakítsuk ki a kiscsoportokat vagy keressünk ima-párt a közös megosztások érdekében, valamint egymás ösztönzése miatt is a 30 napos út során.

Nagyon örülnék, ha minél többen készülnénk így is a szeptemberi NEK-re. A bekapcsolódni kívánók, egyének és csoportok jelezhetik szándékukat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, köszönjük! Kísérjük egymást imáinkkal!

* * *

A szentmiséken kívül rendszeres csendes szentségimádásra is buzdítunk mindenkit. A ferences templomban csütörtökön fél hattól az esti hatos szentmise kezdetéig kínálunk erre lehetőséget.

* * *

Június 5-én (szombaton) 17 órai kezdettel szentségimádási óra lesz a ferences templomban, csatlakozunk a világméretű adorációhoz a NEK-re készülés jegyében.

* * *

Egyéni, családi, csoportos (napi) imaként javasolt a Világosság rózsafüzérének ötödik tizede: "Jézus, Aki az Eucharisztiában nekünk adta önmagát" - tetszés szerint felajánlható mindazokért, akik ebbe a havi lelki elmélyülésbe bekapcsolódnak.

* * *

Bónusz 1) Június 2-án 16 órakor IDE kattintva bekapcsolódhat az online kerekasztal-beszélgetésbe Eucharisztia - Egyház - Isten országa címmel.

Bónusz 2) Olvasnivalóként ajánljuk Versegi Beáta Mária nővér ITT elérhető könyvét a szentmiséről.

* * *

Legyen az Oltáriszentségnek rendkívül fontos helye és szerepe mindannyiunk életében! Imával és szeretettel, Ta.

(bővebb info: a szövegben kijelölt hivatkozásokra kattintva)