:

Miserend (rendszeresen frissítve)

Pozsonyi magyar miserendünk a ferences templomban

Hétfő, 10.21.

7:30

Gyóntatás

 

8:00

SZENTMISE: + Szülők és testvérek

Szerda, 10.23.

17:30

Rózsafüzér / gyóntatás

 

18:00

SZENTMISE: + Sándor és szülők

Csütörtök, 10.24.

17:30

Csendes szentségimádás

 

18:00

SZENTMISE: A Kovács és Czibula család élő és elhunyt tagjai

Péntek, 10.25.

---

Közösségi kiránduláson leszünk… (Zuberec)

Szombat, 10.26.

---

Közösségi kiránduláson leszünk… (Zuberec)

Vasárnap, 10.27.

9:00

SZENTMISE: Hálából, a Szűzanya tiszteletére

Hétfő, 10.28.

7:30

Gyóntatás

 

8:00

SZENTMISE: + Szülők – Ilona és Gyula

Szerda, 10.30.

17:30

Rózsafüzér / gyóntatás

 

18:00

SZENTMISE: + Ferenc és Margit

Csütörtök, 10.31.

17:30

Csendes szentségimádás

 

18:00

SZENTMISE: + Kornél, és az Imre család elhunyt tagjai

Szerdán a szentmise után az ifjúság számára lesz találkozó.

A hétvégi (10.25-27.) közösségi kirándulás miatt két köznapi szentmise elmarad, illetve a negyedik vasárnapokon (10.27.) szokásos közösségi kávézás sem kerül megtartásra a refektóriumban. A bejelentkezett személyek a hét első felében információs e-mailt fognak kapni a kirándulás részleteiről. Október 27-re virradóra óra-átállítás lesz!

Hálás köszönet azoknak, akik rendbe rakták közös Közösségi Házunkat, név szerint Mocsi Veronikának, Varga Máriának, Vician Líviának és Zsille Gizellának, továbbá Kenderessy Ivánnak, Áronnak, Márknak és Vician Tamásnak! A Jóisten jutalmazza szolgálatukat gazdagon. A legközelebbi nagytakarításra majd a további csoportok tagjait szeretnénk kérni, akiknek ez a mostani időpont nem felelt meg. Ta.

Októberi rózsafüzér-imádkozások

Idén nem csak vasárnaponként, hanem szerdánként és péntekenként is fél órával a szentmisék előtt a rózsafüzér közös imádkozására kerül sor a ferences templomban. Javasolt a családban is közösen imádkozni.

IDE kattintva láthatja, melyik napokon kik vállaltak önkéntes előimádkozást.

Dátum

Imaszándék

10.2.,szerda, 17:30

Oktatási intézményeink tisztaságáért

10.4., péntek, 17:30

A széthullott családok tagjaiért

10.6., vasárnap, 8:30

Hitünk növekedéséért

10.9., szerda, 17:30

A ministránsokért, a felolvasókért, a kántorokért

10.11., péntek, 17:30

Közösségünk betegeiért és az őket ápolókért

10.13., vasárnap, 8:30

Reményünk erősödéséért

10.16., szerda, 17:30

A Szeretetláng áradásáért családjainkban

10.18., péntek, 17:30

Közösségünk, rokonságunk elkeseredett tagjaiért

10.20., vasárnap, 8:30

Szeretetünk tökéletesedéséért

10.23., szerda, 17:30

Az elsőáldozásra készülőkért és családjaikért

10.30., szerda, 17:30

A tisztítóhelyen szenvedő lelkekért

Támogassa egy kárpátaljai magyar gyerek tanulását!

Kárpátaljai Magyar Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) 2015 óta jelentős adatbázist hozott létre a támogatásra szoruló családokról. Ebből az adatbázisból választhatnak támogatni kívánt gyerekeket az adakozók, akik vállalják, hogy 12 hónapon át havi 10 eurónyi összeggel támogatják őket. A támogatás összege a GISZ számlájára érkezik, ők gondoskodnak arról, hogy a kiválasztott gyermek és családja havonta megkapja az összeget. A támogató személy levelezés formájában kapcsolatba léphet a kiválasztott gyermekkel és családjával, mellyel erősebbé válik a kárpátaljai és a világ bármely pontján élő magyarság kapcsolata.

A programra tavaly 300 gyerek jelentkezett, ebből 148 kapott támogatást. Közösségünk a múltban már bekapcsolódott ebbe a megbízható kezdeményezésbe (egyének és közösen a „kávépénzből” is).

Fejezzük ki idén is összetartásunkat, szolidaritásunkat ne csak szavakkal, de tettekkel is! Segítsünk, hogy méltóbb módon tudjon tanulni egy nehéz sorsú magyar gyermek! Jelentkezzen és tudjon meg többet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen.

Közösségi kirándulás gyermekes családoknak

Még van 4 szabad hely a kedvezményes árú október végi kirándulásunkra (25-27., Zuberec). Jelentkezni legkésőbb október 14-ig szükséges: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Töltsük meg az autóbuszt!

Közösségi örömök

„Ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi” (1Kor 12, 26b) – olvassuk Szent Pál apostolnak a korinthusiakhoz írt első levelében. Milyen csodálatos ajándék az isteni dicsőséget ízlelni a szentségekben. S épp ezért az egész Közösségnek oka van az örömre, ugyanis szeptember és október hónapban ADÉL, RITA, ÁDÁM és HANNA részesül(t) a keresztség szentségében a ferences templomban, nemrégen pedig a Virágvölgyi templomban kötött szentségi házasságot DÁNIEL és BERNADETT.  Hálásak vagyunk nekik, hogy osztozhatunk örömükben és egyben imádkozunk is értük, családjaikért!

Éljenek a szentségek kiszolgáltatásával Közösségünkben! Még meg nem keresztelt, vagy első szentáldozáshoz még nem járult felnőttek is jelentkezhetnek keresztelési + bérmálkozási, illetve elsőáldozási felkészítőre. A betegek kenete szükség esetén az egész év folyamán kérhető akár a templomban, akár otthon, kórházban, szociális intézményben. Templomunkban kérhető az édesanyák megáldása szülés előtt, illetve a jubiláló házaspároknak adható áldás is.

Kérjük, hogy e napokban imádkozzanak, ajánljanak fel szentmisét / szentségimádást / rózsafüzért / böjtöt / egyéb imát vagy áldozatvállalást a közeljövőben induló fiatal jegyes- és házaspárok két csoportjáért és a hamarosan induló férfi imakörért! Hisszük, hogy ezek az új csoportok is a Közösség nagy családjának egészét is gazdagítani fogják. Hálás köszönet!

Előzetes

A Lux TV idén még november 16-án (11:30-tól) és december 21-én (16:00-tól) közvetít élő adásban magyar szentmisét.

A teológiai Szabadegyetem magyar nyelven idén november 9-én (9:00-kor) folytatódik új tanulmányi napokkal, értékes előadásokkal. Decemberben pedig 7-én az adventi találkozásra várnak minden érdeklődőt az Aloisianum aulájába, a pozsonyi jezszuita templom mögötti egyetem épületébe. Kérjük, már most jegyezzék be az időpontokat naptárjaikba!

* * *

A Virágvölgyi plébániatemplomban minden vasárnap este 18:00-kor van magyar szentmise.

A pozsonypüspöki Szent Miklós plébániatemplomban / szunyogdi Szent József templomban is részt vehetnek magyar szentmisén: https://new.farapb.sk/index.php?lang=hu

* * *

Felajánló ima Szűz Máriának

- mely a szeptember 15-i pozsonyi magyar szentmiséken is elhangzott (a ferences- és a Virágvölgyi templomban)

Kérjük, imádkozzák el minden családban, imacsoportban is:

Égi Édesanyánk, Szűz Anya, Mária!

Szent Fiad, Jézus Krisztus a kereszten függve két évezreddel ezelőtt Rád bízott minket. Ezer évvel később Szent István király szintén a Te oltalmadba ajánlott. Mi, ma élő keresztények, Téged tisztelő katolikus hívek is édesanyai gondoskodásodra bízzuk magunkat.

A napokban ünnepelt születésnapod és névnapod és Rád, mint a Fájdalmas Anyára emlékező ünnepen ma tudatosan, örömmel, bizalommal ismét szeretetedbe ajánljuk magunkat, családtagjainkat, közösségünk minden egyes tagját és minden családját.

Anyai palástod alatt élve add, hogy közbenjárásodra szerető Istenünk örömét lelje életünkben, igyekezetünkben, halhatatlan lelkünk ápolásában, közösségünk építésében, apostolkodásunkban, az evangélium szerinti életmódra való szüntelen törekvésünkben.

Mária, Te vagy az Egyház Anyja. Oltalmazd egyházközségünket, örülj velünk annak ünnepein, segíts minket annak gondjait bölcsen, Istenre hagyatkozva oldanunk. Segíts, hogy közösségünk élő tagjai legyünk, szeressük azt, erőnkhöz és állapotunkhoz mérten vállaljunk szolgálatot benne, támogassuk imával, munkával, a szükséges anyagiakkal, a szolgálatokba való aktív bekapcsolódással. Legyünk imádkozó közösség. Együtt, egyénileg, kis csoportokban imádkozó közösség.

Mária, Te vagy a Családok Királynője. Vigyázz minden családra, az egyes családtagokra. Legyen közösségünk minél több otthona igazi „család-egyház”, ahol a Szent Család példája szellemében hit, tisztelet, szeretet, jóság uralkodik. Legyenek imádkozó családjaink. Gyakran, rendszeresen, együtt és egymásért, közösségünk nagy családjáért imádkozó boldog családjaink.

Mária, Te vagy a Betegek Gyógyítója, Szomorúak Vigasztalója, Bűnösök Menedéke. Rád bízunk minden gondot és nehézséget, Te segíts a kereszthordozásban, Fájdalmas Anya. Veled együtt álljunk helyt a kereszt tövében is, rajta magát értünk áldozatul adó Szent Fiadból erőt merítve.

Boldogságos Szűz Mária, Te vagy az Eucharisztikus Asszony. Oltalmadba ajánlva magunkat Veled együtt akarunk mind gyakrabban összegyűlve az Eucharisztia ünneplésére a legszentebb áldozat kegyelmeiből meríteni vasárnaponként és köznapokon egyaránt. Veled akarunk a két szentmise közötti időben is hiteles keresztényként, jó példát adva, az Úr szavára hallgatva és tanítása szerint élni.

Légy hathatós közbenjáró közösségünkért. Veled együtt szeretnénk új papi hivatásokért imádkozni, ifjúságunkért, imacsoportjaink lelki javakat termő működéséért, lelki megújulásunkért, bölcs és bátor lépéseinkért a közösség szolgálatában. Közbenjárásodra kérjük az Úrtól bűneink bocsánatát, az állandó megtérés kegyelmét, az örök életünkre való figyelés éberségét.

Közösségünk élő tagjai mellett oltalmadba ajánljuk a földi életből eltávozott testvéreink lelkét is, kérd számukra Szent Fiadnál az örök világosság ajándékát.

Köszönjük, Szűz Mária, köszönjük, Édesanyánk!

Ámen.

Folytatás:

* * *

Kedves Testvér!

-        Hogyan szeretne a közösség élő / még élőbb tagja lenni?

-        Milyen szolgálatát tudná felajánlani az egész közösség vagy annak kisebb csoportjai javára?

-        Mik azok a dolgok, amik zavarják Önt a templomban, a közösség életében, és esetleg vannak-e ötletei azok orvoslására?

-        Mik azok a dolgok, amik hiányoznak Önnek és Ön szerint többeknek is a közösség életén belül, és vannak-e elképzelései a hiánypótlás módjára?

-        Mennyire tud megbízni a közösség tagjaiban, és Ön szerint mi ennek az oka?

-        Miben lát újabb lehetőségeket a közösségépítésre, és milyen konkrét segítséget tudna nyújtani hozzá, kiket tudna még maga mellé bevonni?

-        Mi a véleménye a liturgia szépségéről és méltóságáról és a liturgikus szolgálatokat végzők áldozatos munkájáról, miben tudna segíteni, mik az ötletei és észrevételei e téren?

-        Mit jelent az Ön számára ez a közösség, mennyire érzi magáénak?

Imában is megalapozott elgondolkodásának gyümölcseit forgassa elméjében és szívében, esetleg pontokban jegyezze fel írásban is azokat, hogy majd a kellő időben és helyen megosztva azokat hozzájárulhasson az újabb pasztorális évünk Istennek tetsző, halhatatlan lelkünk javát szolgáló közösségi átéléséhez! Köszönettel!

* * *

Kérjük, támogassa a közösség kiadásainak fedezését!

Az Élő Víz hetilapot, az Élő Kenyér havilapot a gyerekeknek, a Közösségi Ház energia- és vízhasználatáért fizetendő számlákat a Spolok sv. Kingy – Szent Kinga Egyesület téríti. Köszönjük!

* * *

Ez az Ön közössége is. Önön is múlik, hogyan érzi magát benne, és hogyan érzik benne magukat mások. Öntől is függ, milyen szeretettel beszélnek rólunk, hogyan tekintenek ránk…

A saját közösségünk programjait nagy szeretettel ajánljuk. Nagyon jó lenne, mind több kedves Testvér sajátjának érezve ezeket a remek lelki lehetőségeket igyekezne részt venni, informálni ezekről másokat, elhívni további személyeket is, keresőket, eltávolodottakat, „kritizálóinkat”, családtagokat…

Jó lenne, ha a helyi kedves Testvérek az internetes oldalunkat is jobban sajátjuknak tekintenék, és eszközként használva, ennek segítségével is apostolkodnának, hogy mind többen haladhassunk hitelesen Isten felé, Istennel, Isten dicsőségére élve… Ez a mi közös(ségi) célunk, s egyben feladatunk…

* * *

Éljünk a magyar szentmisék lehetőségeivel!

Érkezzünk időben a szentmisére, hogy lélekben is megérkezhessünk, s másokat se zavarjunk meg késői érkezésünkkel!

Az esti és főként vasárnapi szentmisékre hozzunk magunkkal énekeskönyvet, hogy még hatékonyabb lehessen az aktív bekapcsolódás a szentmise ünneplésébe!

Köszönjük! 

* * *

Amelyik köznapon nincs magyar szentmise, a közeli templomokban ezekből a szlovák nyelvű szentmisékből (is) választhatnak:

Reggel 6:30-kor: Orsolyiták-temploma

Reggel 7-kor: Kék-templom, Szentháromság-templom

Reggel 7:30-kor: Szent Márton Székesegyház (koronázódóm)

Reggel 8-kor: Irgalmasok-temploma

Délelőtt 9-kor: Ferencesek-temploma

Délben: Szent Márton Székesegyház (koronázódóm)

Délután 16:30-kor: Jezsuiták-temploma

Este 17:30-kor: Szent László-templom, Szentháromság-templom

Este 18-kor: Kék-templom, Jezsuiták-temploma

Este 19-kor: Kapucinusok-temploma

Este 19:30-kor: Ferencesek-temploma

További információk: www.dokostola.sk

* * *

A magyar szentmisék rendje évközben (mikor nincs valamilyen módosítás) a pozsonyi ferences templomban

Hétfő

8:00

Szerda

18:00

Csütörtök

18:00 (előtte 17:30-tól adoráció)

Péntek

18:00

Szombat

8:00

Vasárnap

9:00

A Virágvölgyi plébániatemplomban vasárnaponként 18 órai kezdettel vannak magyar szentmisék.

* * * * *

A szentmisék helyszínei:

Ferences templom - kattintson IDE

Virágvölgyi plébániatemplom - kattintson IDE

Szlovák nyelvű szentmisék számos templomban látogathatók: https://portal.dokostola.dev