:

Család-év a közösség nagy családjával

Befejeződött a Család-év...

Istennek hála minden kegyelemért, amit ebben az időszakban kaptunk. Szolgáljon minden ima, jószándékú elhatározás, a család(ok)ra való odafigyelés minden család és családtag lelki javára!

Hálás köszönet azért, hogy bekapcsolódtak az imaláncba, mely ezennel véget ér. Ám tetszés szerint egymást imával kísérni ezután is lehetséges. Javaslom, hogy az egyes családok köszönjék meg a hónapokon át értük imádkozó konkrét család fohászait…

Minden családnak testi-lelki felüdülést hozó nyári heteket kívánok,

szeretettel,

Tamás atya

Olvasnivalók a Magyar Kuríron - kattintson IDE

* * *

Sok hasznos információ egy helyen - ezt a bejegyzést fokozatosan bővítjük...

Még lehet csatlakozni az IMALÁNChoz - részletek ITT olvashatók

46 család jelentkezett be...

A Család Évében a családokért imádkozzuk a LORETTÓI LITÁNIÁT (kattintson IDE), kapcsolódjon be családjával együtt! Kérjük, további családoknak is küldje tovább!

* * *

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK - SOROZAT!!! - kattintson IDE és házastársával együtt legyen részese e lelki megújulásnak

Ferenc pápa videója - 10. rész - kattintson IDE

Ferenc pápa videója - 9. rész - kattintson IDE

Ferenc pápa videója - 8. rész - kattintson IDE

Ferenc pápa videója - 7. rész - kattintson IDE

Ferenc pápa videója - 6. rész - kattintson IDE

Ferenc pápa videója - 5. rész - kattintson IDE

Ferenc pápa videója - 4. rész - kattintson IDE

Ferenc pápa videója - 3. rész - kattintson IDE

Ferenc pápa videója - 2. rész - kattintson IDE

Ferenc pápa videója - 1. rész - kattintson IDE

AJÁNLÓK (személyes és online részvétellel) házsapároknak, szülőknek, a család tagjainak
Érdemes egy-egy jó lehetőséget kihasználva időnként lelkiekben megújulni
- válogassanak IDE kattintva

SEGÍTSÉG egy kattintásnyira, miért ne használnák-ki?!

* * *

A NEK elmúltával is imádkozzuk a napi fohászt, az utolsó bekezdést íhgy módosítva:

Add, hogy a megünnepelt Eucharisztikus Kongresszus további jó gyümölcsei egész hívő közösségünk, fővárosaink, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljanak! Ámen.

Kedves Családok!

A még tartó Családok Évében sok szeretettel köszöntök mindenkit és az Úr áldásával kísért 2022-es esztendőt kívánok minden családnak!

Egy családon belül különleges szerepe van a házasságnak: a férj és feleség kapcsolatának, ezért is tartom fontosnak, hogy az idei Házasság Hete által is sokakkal közösen a házasság megszilárdítását szolgáló, illetve a házasság intézményének szépségét hirdető programokat kínáljak fel.

A jó házasságok sokat segítenek a jó gyermeknevelésben, s az Isten kegyelmével együttműködő családok élete egy közösség, nemzet, az egész társadalom javára is válik. Azért is imádkozunk a meghirdetett imaláncban – melyhez az Ön családja is csatlakozott 2021 márciusában –, hogy minél több boldog családban éljen tovább az Isten szeretete. Kérem, folytassák tovább a rendszeres imát, azért a konkrét családért is, melyet különösen is az Önök lelki pártfogására bíztam a múlt évi beosztásban. Javaslom, hogy lépjenek kapcsolatba az imáikba foglalt családdal, kihasználva ezt a farsangi időt egy kellemes beszélgetésre, esetleg találkozásra is.

Figyelmükbe ajánlom a www.pozsonyikatolikusok.sk honlapunkon rendszeresen frissített bejegyzésünket „Család-év a közösség nagy családjával” címmel, melyben többek között Ferenc pápa rövid videóit tekinthetik meg, valamint az Amoris laetitia-hoz kapcsolódó gondolatokat és tippeket olvashatnak.

Ugyancsak a közösségi honlapon kínálunk számos programot a „Házasság Hete 2022”-kezdeményezéshez, bízva abban, aki csak teheti bekapcsolódik a számára, számukra megfelelő lehetőségekbe. A teljesség igénye nélkül, ízelítőként említem, hogy készülünk egy imakilenceddel Robert Sarah bíboros nyomán a „házaspárokat gyógyító Máriához” fohászkodva benne; ökumenikus programot is beiktatunk a katolikus-református házaspárokra is gondolva; a Lux Televízió szlovák feliratozással közvetít majd magyar szentmisét, hogy a magyar-szlovák házaspárok ily módon is együtt imádkozzanak; de buzdítjuk a házastársakat a randizásra, mialatt gyermekvigyázást vállalunk; túrázásra is lesz lehetőség; s több értékes (online) előadás is hallható lesz a februári napokban. Kérem, éljenek a felkínált lehetőségekkel, valamint érezzék szívügyüknek, hogy minél szélesebb körben, további konkrét házaspárok figyelmét is felhívva a meghirdetett eseményekre, hozzájáruljanak a társadalom alapsejtjeinek, a családoknak egészséges működéséhez.

A Házasság Hete után, február 22-től kétheti rendszerességű, hét alkalomból álló online házasság-erősítő kurzust ajánlok a házasok figyelmébe. Erre a www.ketigen.com oldalon jelentkezhetnek be.

Házaspároknak, jegyespároknak, elváltaknak és egyedülálló szülőknek, házaspárjukat gyászolóknak, gyermekáldásért imádkozó pároknak és minden lelki feltöltődésre vágyó személynek kívánom, hogy ki-ki saját lelki szükségletei szerint eljusson egy lelkigyakorlatra a még tartó Családok Évében. Megéri. Segítségül néhány honlap a választáshoz: www.bizdramagad.hu/programajanlowww.szentkut.hu/hirekwww.manreza.hu/programok/www.tahisziv.hu/eves-program.

Kérem, fogadják szeretettel a Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség ajándékát, Ferenc pápa „Jó együtt!” c. könyvét. Olvassák a családban részenként, örömmel, tudatosítva: jó együtt! A családi ima-sarok megteremtése, a közös Szentírás-olvasás, a családi ünnepek keresztény módon történő ünneplése, a más családokra és magányosakra való szerető odafigyelés tegye szebbé a közösségek nagy családjainak életét is. Hiszem, hogy a „család-egyházak” működése a kovid-időszak nehézségein túl, Isten segítségével minden egyéb nehézség közepette is megtartó erővel bír. Köszönöm, hogy közösen kérjük Isten áldását a családokra, köszönöm, hogy az imaláncon belül újult lelkesedéssel élik meg felelősségüket másokért is, köszönöm, hogy így is egy nagy lelki családot alkothatunk… Mert minden család számít, minden család fontos, minden családra szeretettel adom papi áldásomat, szeretettel,

Tamás atya

Pozsony, 2022. január 21-én, a Családok Évében

Házasság Hete 2022 - kattintson IDE

Visszaemlékező:

Házasság Hete 2021 - imák, gondolatok...

* * *

2021. november 20-án a közösség nagy családjaként térdeltünk Krisztus Krirály elé a pozsonyi ferences templomban, csatlakozva a világméretű szentségimádáshoz, hálát adva a NEK-ért (is)...

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

A szentmisék és szertartások IDE kattintva nézhetők/hallgathatók vissza

You Tube - kattintson IDE

A szentmise IDE kattintva hallgatható vissza

* * *