:

Imaláncot hirdetünk a Családok Évére - jelentkezési lehetőség

A Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség kezdeményezése által is csatlakozhatnak a Ferenc pápa által meghirdetett tematikus évhez

A családok mihamarabbi jelentkezését várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, tárgyként írva: „Családok Éve”. A jelentkező e-mailben kérjük feltüntetni a család nevét, a családtagok számát, lakhelyüket. A bejelentkezett családok 3 dolgot vállalnak a március 19-én kezdődő év során:

  1. Lehetőség szerint naponta elimádkoznak egy fohászt a családokért (Ferenc pápa Amoris laetitia enciklikájának záró imáját + a fohászt ki-ki saját közössége nagy családjáért), saját családjuk mellett külön névszerint gondolva egy másik bejelentkezett családra is, amelynek nevét az imával együtt megküldjük. Az ima mondható egyénileg, esetleg beosztva, melyik nap melyik családtag imádkozza el, de javasolt legalább időnként a családtagoknak együtt is elimádkozni.
  2. Lehetőség szerint havonta részt vesznek az egyes hónapok második vasárnapján a pozsonyi ferences templomban celebrált délelőtti szentmisén, mely az egész év folyamán a családokért lesz felajánlva. A járványhelyzet miatti korlátozásokra való tekintettel egyenlőre a rádió által sugárzott magyar szentmiséhez lehet csatlakozni. Ha valaki máshol vesz részt szentmisén, illetve más közösséghez tartozva, természetesen azt előnyben részesítve, ott is felajánlhatja a vasárnapi szentmisét a közös szándékra, vagyis a családokért.
  3. Rendszeresen meghallgatják a rövid lelkipásztori katekéziseket Ferenc pápa Amoris laetitia enciklikája alapján, melyek a „Pozsonyi Katolikusok” You Tube-csatornáján illetve honlapján jelennek meg (javasolt a csatornára feliratkozni, hogy egy új videóról se maradjanak le). A tanítást továbbgondolva, annak üzenetét a mindennapokba beépítve ily módon is hozzájárulhatnak családi életük szépségéhez.

Egyben segítők jelentkezését is várjuk, akik grafikai munkával, számítógépes munkával, videókészítésekben való részvétellel rendszeres segítséget tudnának nyújtani. Az ő jelentkezésükre is még a napokban számítunk.

Kérjük továbbá, hogy ismeretségi körükben további pozsonyi (vagy épp Rajkán élő), Pozsonyhoz kötődő, vagy bárhol élő, de az imalánchoz szívesen csatlakozó magyar vagy vegyes családokat is értesítsenek erről a kezdeményezésről, olyan családokat is megszólítva, akikkel eddig még nem találkoztunk templomainkban. Apostolkodásukat e téren is a Szent Család oltalmába ajánljuk!

Imával és szeretettel, jó egészséget kívánva,
Tamás atya