:

Hirdetések (2020.8.9.)

Az egész héten a szokásos időpontokban lesznek magyar nyelvű szentmisék templomunkban. Szeretettel hívom a kedves híveket! A köznapi misék előtt lehet szentgyónáshoz járulni.

A liturgikus naptár szerint hétfőn Szent Lőrinc diakónus és vértanú ünnepe lesz, kedden Assisi Szent Klárára, csütörtökön Boldog XI. Ince pápára, pénteken pedig Szent Maximilián Mária Kolbe vértanúra emlékezik Egyházunk.

Szombaton, augusztus 15-én Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz. Nagyboldogasszony napja parancsolt ünnep, az egész szentmisén való részvétel ugyanúgy kötelez, mint vasárnaponként. A ferences templomban reggel 8-kor lesz szentmise, de már a péntek esti hatos vigília-mise is érvényes lesz az ünnepre.

Ugyancsak szombaton, augusztus 15-én délután négykor magyar szentmisét közvetít majd élő adásban a Lux televízió, amit a tévén kívül az interneten is figyelemmel lehet kísérni. Kérjük, hívják fel elsősorban a templomba eljutni nem tudó ismerőseik figyelmét erre a lehetőségre.

A gyerekek napközis táborára közösségünk szervezésében szerdától péntekig kerül sor. A bejelentett gyermekek szülei e-mailben kapnak majd értesítést a napokban a szükséges tudnivalókról.

Előzetesen hirdetem, hogy a Szent István-napi ünnepi magyar mise idén is a koronázódómban kerül bemutatásra, augusztus 20-án este öt órai kezdettel. Kérem, Önök is hívjanak vendégeket a közös ünneplésre. A maszk viselése és a kézfertőtlenítés a Szent Márton Székesegyházban is kötelező lesz, csakúgy, mint itt a templomban is. Az egymásra figyelés jegyében kérjük az előírások következetes betartását.

Az egész augusztusi miserend a hirdetőtáblán és honlapunkon is megtekinthető.

Áldott vasárnapot, kellemes és pihentető nyári hetet kívánok közösségünk minden családjának!