:

Családostól a közösség nagy családjáért

A Családok Évében, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve – a készület Pünkösdkor kezdődő második évében, amelyben az Eucharisztia közösségformáló szerepe kerül előtérbe – szeretnék családommal is, e fontos közösséggel bekapcsolódni a pozsonyi magyar katolikus közösség nagy családjának újabb kezdeményezésébe.

A Szent Család képe indul útjára, egyik családból a másikba. Az egyik család viszi el a következő családhoz, annak otthonába. A két család egy előre megegyezett napon találkozik. A vendéglátó család szerény megvendégelést készít (pl. szendvics, sütemény, pogácsa, tea, üdítő). Beszélgetnek, jobban megismerik egymást, esetleg megkérdezik, tudnának-e egymásnak valamiben segíteni, röviden közösen imádkoznak (a képpel együtt halad majd egy imafüzet és emlékkönyv is).

Aztán a kép a családi otthonban marad két hétre. Ez idő alatt a család és annak tagjai külön-külön is rendszeresen imádkozhatnak saját családjukért és a közösség minden családjáért. Az emlékkönyv erre kijelölt részébe beírható lesz, hogy a család egyes tagjai miben tudnak a közösség további tagjai számára szükség esetén segítséget nyújtani (pl. a foglalkozásokból fakadóan: jogi tanácsadás, szabás-varrás, vőfély, egészségügyi vagy gondozói szolgáltatások, mérnöki munkák, cipőjavítás,…, gyerekruha-továbbítás, tankönyv-csere, stb.), amiket aztán az év végén belső használatra a közösség számára elérhetővé tennénk.

Majd a családot a lelkipásztor által meghatározott következő család hívja el otthonába, ahová elkerül a kép, s így megy tovább, tovább. Rendszeresen lesznek közben a családokért felajánlott szentmisék, imák, illetve családi programok is.

* * *

Egy kis papírra felírva az alábbi adatokat, kérjük, hogy Tamás atyának szíveskedjenek leadni azt legkésőbb május 10-ig! Köszönjük!

CSALÁD NEVE:

ELÉRHETŐSÉG (e-mail és mobilszám):

LAKCÍM:

ESETLEGES HETEK, HÓNAPOK, AMIKOR SEMMIKÉPP SEM FELELNÉNEK MEG A LÁTOGATÁSOK: