:

Nagyböjt 2021

Nagyböjti ötletek, segédanyagok, gazdag kínálat lelki programokba való bekapcsolódáshoz - válasszon belőlük testreszabott nagyböjti útjához!

Az egyes színes részekre kattintva megjelennek a részletes leírások:

I.

„Nem csak kenyérrel él az ember...”
Lelket tápláló nagyböjti IGE

„Nem csak kenyérrel él az ember...“ címmel indítunk egy nagyböjti programot, melynek megvalósulásához kérjük segítségét / segítséged / családja vagy imacsoportja segítségét.

Az adventi imakalendáriumhoz hasonlóan ismét a pozsonyikatolikusok.sk honlapon szeretnénk rendszeresen új bejegyzéssel jelentkezni, mégpedig a fent idézett szentírási gondolat folytatása értelmében: Igével, mely Isten ajkáról származik. Annyi új rész lesz, ahányan bekapcsolódnak: ne csak kapjunk, adjunk is!

A kérés tehát – egy kb. egy perces videó (akár mobil telefonnal filmezve, de kérjük, hogy vízszintes felvétel legyen), ami lehet egyénileg készített, vagy pedig közösen házaspárjával / jegyesével / családtagjaival / barátaival / imacsoportja tagjaival / cserkésztestvéreivel / ministránstársaival / egészségügyi gondozójával / munkatársával / ..., melynek elején egy számára / számodra / számukra kedves szentírási rész elhangzása után egy buzdító, a közösség többi tagját is lelkesítő gondolattal üzenve (ami akár a szentírási idézettel is összefügghet) járul hozzá ahhoz, hogy az idei nagyböjtben is, amiről még nem tudjuk, hogyan is alakul, közösen haladjunk Isten Igéjével is táplálkozva Húsvét örömünnepéhez, mely a mi lelki feltámadásunkat, megújulásunkat is el akarja hozni...

A videókat mihamarabb, e napokban kérnénk szépen elküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, tárgyként írva „Nagyböjti IGE“. Akik videót küldenek, a hatályos GDPR értelmében beleegyezésüket adják, hogy azt a világhálón a projektünk részeként közkinccsé tegyük.
Előre is hálásan köszönjük! Kérjük, buzdítson másokat is a bekapcsolódásra!

II.

Helyi kezdeményezésünk mellett figyelmükbe ajánljuk még az IDE kattintva megjelenő értékes programsorozatot

III.

A korlátozások idején élő adásban közvetített vasárnapi SZENTMISE 8:05-kor hallható a Pátria Rádióban
(online is hallgatható), a Lux TV-ben pedig 2.20-án és 3.20-án 16 órakor (online is nézhető)

IV.

Rendszeresen gondolatébresztő bejegyzéseket talál az ITT elérhető Facebook-oldalon is
+ A szent negyven nap a családban,
+ Nagyböjt a családban
+ (Nem csak) Egyetemistáknak: Nagyböjti tárgymutató

V.

Zenés elmélkedés Isten Igéjével - nap mint nap IDE kattintva praktizálható

VI.

Nagyböjt Napló igénylése ITT

*

Áldott nagyböjti időszakot mindenkinek!