:

Idén Pozsonyból indult útjára a Felvidéken a Betlehemi Békeláng

A pozsonyi 3. sz. Kiskárpátok Hunyadi Mátyás Cserkészcsapat tagjai hozták el a Felvidékre a Betlehemi Békelángot a szomszédos Ausztriából, amit a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség központi lángátadó ünnepségén a pozsonyi ferences templomban adtak tovább advent harmadik vasárnapján.

December 15-én a délelőtti magyar szentmise keretében vehették át a Lángot a szövetség további csapatainak egyes képviseletei, akik a következő napokban tovább osztják a Felvidék számos településén, valamint a helyi hívek is, akik családi otthonukat szerették volna a Betlehemben világra született Világ Világosságára emlékeztető, a Születés Bazilikájából indult gyertyalánggal beragyogni.

Ugyanebben a szentmisében indították útra a Szállást kereső Szent Család-imakilenced négy csoportját. A harmichat bekapcsolódó személyt és családot megáldva a miséről vihette haza a kilencedet kezdő személy vagy család otthonába az ugyancsak megáldott Szent Család-képet. A családokért és a közösség nagy családjáért felajánlott imákkal is készülni szeretnének Jézus Krisztus születésnapjának méltó átélésére.