:

Egy éves a Korona társalgó

Egy éve működik a pozsonyi magyar katolikus közösség  által működtetett közösségi helység: a Korona társalgó. A Pozsonyi Magyar Intézet épületében található terem a gyakori programok és találkozások helyévé vált a szűkebb és tágabb közösség, pozsonyi vagy Pozsonyba érkező magyarság számára.

Rendszeres találkozóhelyéül szolgál a szerda esti misék után összegyűlő egyetemistáknak, a péntekenként összejövő helyi magyar ifjúságnak, a cserkészeknek, a rendszeresen együtt imádkozó édesanyáknak, a havi rendszerességgel találkozó keresztény házaspároknak, a bérmálkozásra készülőknek, lelkiségi csoportoknak. A Korona társalgóban készíthettek a gyerekek adventi koszorúkat, itt került sor az adventi gyertyagyújtásokra, a gyerekek által készített ajándéktárgyakat kínáló adventi vásárra, a karácsony előtti tartósélelmiszer-gyűjtésre a Teréz anya nővérei által felkarolt rászorulók számára. Később húsvétra és anyák napjára is itt készülhettek közösen a gyerekek és fiatalok. Az év folyamán könyvbemutatók, zenés programok, élménybeszámolók, filmvetítések, képkiállítások, lelki programok, előadások sora tették színessé a Korona és főként az érdeklődők mindennapjait. A közkedvelt közösségi helység különféle ünnepségek, születésnapi összejövetelek megszervezésére is helyszínül szolgált. A gazdag könyvkínálat mellett a rendszeresen érkező újságok is kézbe vehetők itt, mint a Remény, Keresztény Élet, Hitélet, Cserkész, Új Város, Hitvallás, Krisztusi Szolidaritás…

A tetszőleges adomány fejében fogyasztott ital, sós vagy édesség a közösség lelkes önkéntesei által kerül felszolgálásra, akiket hála illet rendszeres szolgálatukért. Kedden és szerdán a Koronából nyíló magyar könyvtárból könyvek kölcsönözhetők.

Szeretettel várnak minden jószándékú embert a pozsonyi magyar katolikus közösség e helyen tartandó programjaira, valamint munkanapokon délutánonként 15 és 17:30 között kötetlen beszélgetésre, újságolvasásra, egy tea vagy kávé melletti találkozóra a Védcölöp út (Palisády) 54 szám alatti épületben található közösségi helységbe. Szívesen fogadják újabb önkéntesek jelentkezését is. Támogassa látogatásával a Korona társalgót és járuljon hozzá a pozsonyi magyarság közösségépítéséhez!

A logo Nemes Ádám munkája