:

Lelket felemelő NEK Budapesten

Még sokáig fogunk e hét gazdagságából merítve élni... 

Visszanézhető, visszahallgatható értékes videók (nem csak) magyar nyelven a NEK bőségéből - kattintson IDE

Helyzetjelentés a NEK-ről a Vatikáni Rádió magyar adásában (a 13. perctől) - ITT hallgatható vissza

Molnár Tamás lelkipásztor rövid élménybeszámolója, mely a Remény újság hasábjain jelent meg:

„Sok helyen, s nemzetközi esemény lévén számos nyelven közzétett meghívóként szolgált a „Találkozz Jézussal Budapesten!”-felhívás. Egy eucharisztikus kongresszusra invitáló szlogen által természetszerűen az Eucharisztiában – a szentmisén, a szentségimádások és szentáldozások vagy épp a szentségi körmenet alkalmával kínálkozó találkozásokra gondoltunk, mégpedig azzal az örömmel, hogy Jézus köztünk van az Oltáriszentségben. S ez így is volt. Csodálatos találkozások voltak ezek. Láttam, éreztem, hogy nem csak az én számomra. Úgy érzem, mások nevében is nyugodtan megállapíthatom, hogy a találkozások ünnepeként éltük meg a napsütéses szeptemberi hetet. Találkoztunk Jézussal Budapesten, méghozzá nem csak a már említett szentségi módokon, de nagyon sok embertárson keresztül is.

A szavakba foglalhatatlan élményű heti programsorozaton túl a találkozások aranyozták be számomra a kongresszus napjait. Jó volt találkozni a pozsonyi hívekkel és további kedves ismerősökkel; az önkéntesekkel és cserkészekkel, akik között szintén sok volt az ismerős, s nagyon nagyra értékelem szolgálatukat; a sok feladatuk ellenére is mindig kedves szervezőkkel; rég nem látott ismerős arcokkal és új ismerősökkel egyaránt… Öröm volt találkozni a paptestvérekkel, püspök atyákkal, szerzetesekkel; ismét beszélgetni az egyik még Rómában megismert pápai szertartásmesterrel; vagy épp a köztársasági elnök úrral, személyesen is megköszönve neki az augusztusban adományozott érdemkeresztet… Sok meglepetés-találkozás is ért, mint például egy több mint tíz évvel ezelőtti erdélyi zarándoklatunk ottani házigazdáival, a járványhelyzet idején Pozsonyban segítő nagyváradi orvoscsoport egyik magyar tagjával és még hosszasan sorolhatnám…

Sikerült Jézussal találkozni Budapesten – az Oltáriszentségben, az embertársban, a közösségben. A találkozások csodálatosan megszervezett budapesti ünnepe sokunk számára sokáig éltető forrás marad a mindennapok útját tovább járva. Fontos azonban az is, hogy járjuk ezt az utat azzal a vággyal, hogy Jézussal itthon is találkozzunk, gyakran, rendszeresen. Hozzá, a Forráshoz örömmel járuljunk, s Belőle merítve lássuk meg Őt az embertársban is. Sok szép találkozást kívánok mindannyiunknak!”

Minden résztvevő megpróbálhatja szavakba önteni élményeit - ezt kérik a NEK szervezői is, kattintson IDE, s aki helyi közösségünkből ír majd a NEK virtuális emlékkönyvbe, kérjük, ossza meg velünk is gondolatait, küldje el azokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is köszönjük!

Sok hasznos információ, nagyon sok szép fénykép érhető el a NEK Facebook-oldalán is.