:

Hirdetések (2018.5.13.)

A mai elsőáldozási mise után szeretettel várunk mindenkit a refektóriumba!

Pénteken 17 órai kezdettel a szegedi Karolina Kórus pünkösdi hangversenyére kerül sor a ferences templomban. A magyarországi gyerekek koncertjére minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk! A belépés díjtalan.

Szombaton 8:30-kor a jezsuita templomban lesz a magyar szentmise (a ferenceseknél ezért elmarad). A harmadik akadémiai év fejeződik be a szombati Szabadegyetemmel. Mindenkit szeretettel hívunk az iskolaév utolsó tanulmányi napjára, fiatalokat, felnőtteket, időseket egyaránt!

Vasárnap, Pünkösdvasárnap mutatjuk be a délelőtti misében a bérmálkozásra jelentkezett fiatalokat. Kérjük, hogy ők, valamint a 2017 és 2015 őszén bérmálkozottak is a ferences templomban vegyenek részt a vasárnapi szentmisén!

Nagyon jól sikerült a keddi családok közös kirándulása. Sok szép élménnyel gazdagodva tértünk haza. Továbbra is szeretnénk a családok szerepét elmélyíteni a közösségben, ezért egy imaláncba is meghívom a kedves családokat, amit jövő vasárnap indítunk útjára: minden héten más család imádkozik otthonában a közösség összes családjáért, a közösség nagy családjáért. Jelentkezési lap a Remény újságok mellől vihető.

Ugyancsak jövő vasárnap adhatják le a gyerekek a misenaplóikat. Kérem, hogy minél többen hozzák magukkal. A kiértékelésre pedig két hét múlva, május 27-én kerül majd sor, tehát arra a szentmisére is minél több gyereket várunk ide a ferences templomba.

A május 26-i budapesti lelkinapra, ahol lesz külön gyerekprogram, ifjúsági program és külön program a felnőtt és idős korosztálynak, még lehet jelentkezni Horváth Ilonánál.

Május végéig szeretnénk véglegesíteni a kovácspataki nyári közösségi kirándulás résztvevőinek névsorát. A gyerektáborra Vician Annánál, a felnőttek szabadságára pedig Varga Máriánál lehet jelentkezni.

Nyáron, augusztus első felében erdélyi családok szeretnének Pozsonyban nyaralni. Akik szívesen segítenének a programjuk lebonyolításában, kérem, hogy Kulacsík Anikónál jelentkezzenek. Alkalmunk nyílik kicsit viszonozni a tavaly megtapasztalt erdélyi vendégszeretetet! Kérem és előre is köszönöm a szíves együttműködést!

Minden hétköznapi misében a májusi litániát imádkozzuk. Igyekezzenek minél többen, a gyerekeket is hozzászoktatva részt venni ezen a kedves ájtatosságon! A fiúkat várjuk rendszeresen ministrálni, a lányok az énekeikkel kapcsolódhatnak be aktívabban a szentmisékbe, ezért hasznos imakönyvet hordani a misékre és használni is azt.

Szép vasárnapot kívánok minden családnak, közösségünk minden tagjának!