:

Hirdetések (2018.5.6.)

A héten kedd kivételével minden nap a szokott időpontokban lesznek a magyar misék. Kedden reggel a magyar mise elmarad, ugyanis a családok közös kirándulására kerül sor. 6:50-re kérjük a bejelentkezett személyeket az Istropolishoz jönni, hét órakor indul az autóbusz. Az első állomás a csornai premontrei apátság lesz, ahol Márton apát úr mutat be szentmisét a családokért. Utána a pannonhalmi bencés apátságban vár ránk délben tárlatvezetés, s az ebédre két órakor kerül sor. Hazafelé jövet Győrben fogunk még megállni. Kérem, hogy a résztvevők a biztosítást saját maguk intézzék, s Vician Líviának szíveskedjenek leadni a hozzájárulást a kiránduláshoz, valamint hozzák magukkal forintban előkészítve a pannonhalmi belépődíjat.

Csütörtökön Urunk mennybemenetelének főünnepe lesz, parancsolt ünnep. A magyar mise a szokott időben, 18 órakor kezdődik a ferences templomban.

Minden köznapi misében imádkozzuk a májusi litániát, kérem, vegyenek részt rajta minél többen, gyerekek, fiatalok, családok is!

Az elsőáldozókkal szerdán és pénteken 17 órától próbálunk a templomban. Az elsőáldozók gyóntatása szombaton a mise után lesz, kérjük, hogy már a misén is legyenek jelen. Hozzátartozóik a köznapi misék előtt gyónhatnak hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken.

Szombaton lesz a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó. Idén vonattal lehet odautazni.

Vasárnap kilenc harmadik osztályos tanuló járul majd először szentáldozáshoz, ünnepeljünk velük együtt és imádkozzunk értük!

Május 20-án mutatjuk majd be a bérmálkozásra jelentkezett fiatalokat. Kérem, hogy a szóban forgó pünkösdvasárnapi misén a 2015 és 2017 őszén itt bérmálkozott személyek is vegyenek majd részt. Juttassuk el hozzájuk ezt a meghívást!

Kérem a gyerekeket május 20-ig leadni a misenaplókat. A kiértékelésre május 27-én a délelőtti mise végén kerül majd sor. Köszönöm azon néhány szülő együttműködését, akik segítik ebben gyermekeiket és felelősségteljesen állnak a neveléshez!

Még lehet jelentkezni a május 26-i budapesti lelkinapra. Lesz külön gyerekprogram, ifjúsági program és külön a felnőttek és idősebbek számára is. Horváth Ilonánál szíveskedjenek jelentkezni minél hamarabb!

Vihető a szórólapból, ami a „Családostól a közösség nagy családjáért” kezdeményezésbe kínál jelentkezési lehetőséget. Május végéig szeretnénk a nyári gyerektábor és felnőtt nyaralás résztvevőinek listáját lezárni, kérjük, jelentkezzenek a kovácspataki programokra!

Köszönet a részvételért Brenner János boldoggáavatásán, nagyon nagy lelki élményt jelentett. Imádkozzunk közbenjárásáért!

Ma szeretettel köszöntjük az édesanyákat! Tizenegy órakor a Mély-úti Mária-barlangnál imádkozunk Égi Édesanyánkhoz, valamint minden élő és a már örökkévalóságba költözött édesanyáért. Jöjjenek minél többen!