:

Hirdetések (2018.4.29.)

Kedden, május 1-én Brenner János boldoggáavatására zarándokolunk, ezért a ferences templomban kedden reggel nem lesz magyar szentmise. Néhány információ a keddi utazással kapcsolatosan:

- az autóbusz reggel 6 órakor indul az Istropolis épületétől, a szokásos felszállási helyünkről, kérjük, a pontosságot,

- délelőtt kilenckor kezdődik Szombathelyen a lelki program, tizenegykor pedig a boldoggáavatási szentmise, kérik a szervezők, hogy mindenki hozzon magával a helyszínre vizet, palackot vízfelvételre, fejfedőt (sapkát/kalapot), esőkabátot, összecsukhatós kisszéket vagy ülőpárnát, esetleg valamilyen táplálékot, a személyazonossági igazolványát vagy útlevelét, illetve az egészségügyi kártyáját,

- mise után a szombathelyi ismerőseinknek köszönhetően frissítőre hívnak minket és bemutatják a szombathelyi székesegyházat és a püspöki palotát,

- szabadon választható programok lesznek a délután folyamán, majd a négy órakor kezdődő litánia után indulunk vissza Szombathelyről Pozsonyba,

- a ministránsok hozhatnak magukkal ministránsruházatot.

A héten lesz elsőpéntek, szerdán és csütörtökön a köznapi misék előtt fél órával, pénteken pedig az esti mise előtt egy órával fogok gyóntatni. A boldoggáavatáson is lesz szentgyónási lehetőség.

Szombaton a reggeli mise előtt újabb papi és szerzetesi hivatásokért fogjuk imádkozni a rózsafüzért a kihelyezett Oltáriszentség előtt.

Májustól ismét a templomban lesznek a köznapi reggeli misék is. Így a szombati mise már nem a Rozália-kápolnában lesz megtartva.

Vasárnap Anyák-napja lesz. A délelőtti misében köszöntjük majd az édesanyákat. Kérem, minél több gyermek jöjjön édesanyjával együtt erre a misére. Megáldásra kerülnek a gyermeket váró édesanyák is, még lehet e szándékot jelezni. A vasárnapi mise után pedig, 11 órai kezdettel a Mély-úti Mária-barlangnál imádkozhatjuk majd el közösen a májusi litániát, Égi Édesanyánkat köszöntve, s egyben imádkozva az élő és az örökkévalóságba költözött édesanyákért.

A májusi köznapi miséket a litániával fogom kezdeni. Újítsuk fel ezt a szép népi ájtatosságot, jöjjünk össze minél többen a májusi litániákra, a gyermekek és fiatalok is.

A május 8-i családok kirándulására a felnőttektől és a tizenkét éven felüli fiataloktól 10 €, a gyerekektől tizenkét éves kor alatt pedig 7 € hozzájárulást lehet leadni Vician Líviánál. A három éven aluliak díjmentesen kirándulhatnak szüleikkel.

A misenaplók leadásának idejét meghosszabbítjuk Pünkösdvasárnapig, hogy majd május 27-én tarthassuk meg a kiértékelést.