:

Hirdetések (2018.3.25.)

Hétfőn, kedden és szerdán a hétköznapi szentmisék a szokott időpontokban lesznek.

Csütörtökön délelőtt fél tízkor kezdődik a krizmaszentelési mise a székesegyházban. A szentségek kiszolgáltatásánál használatos olajak megáldására kerül sor ebben a misében, illetve az egyházmegye papsága megújítja papi ígéreteit. Szeretettel várjuk a kedves híveket is a közös ünneplésre!

A Szent Háromnap magyar nyelvű miséire és szertartásaira itt a ferences templomban a következő időpontokban kerül sor: Nagycsütörtökön 17 órakor lesz az Utolsó Vacsora miséje, Nagypénteken 18 órakor kezdődik a Jézus kínszenvedését és halálát felelevenítő szertartás, szombaton pedig 17 órai kezdettel a kolostor udvarán a tűzszenteléssel veszi kezdetét a húsvéti vigília ünneplése. A szombati misekor a templom első fele azok számára lesz lefoglalva, akik a kolostorudvarról vonulnak majd be a szertartás keretén belül, tehát kérem, hogy mise előtt az első padokat kivétel nélkül szíveskedjenek szabadon hagyni! Kérem, hogy a szombati misére mindenki hozzon magával mécsest vagy gyertyát. Húsvétvasárnap a szokott időpontokban, a vasárnapi miserend szerint lesznek a szentmisék. Az egyes napok üzenetei egymásba fonódnak, az tudja igazán jól és mélyen átélni a húsvéti misztériumot, aki minden nap bekapcsolódik az ünneplésbe, s a templomi szertartásokon túl napközben is szívében forgatja az adott liturgikus nap tartalmát. Buzdítom tehát a kedves híveket, hogy Nagycsütörtök estétől Húsvétvasárnapig találjanak időt minden nap arra, hogy eljöjjenek a templomba, a mi lelki életünk megújulását, saját lelki feltámadásunkat akarja szolgálni ez a nagy jelentőségű hét!

Nagypénteken hústilalom és szigorú böjt van, az esti szertartás után immár hagyományosan autóbusz indul Máriavölgybe a közösségi keresztútra. Zseblámpát, gyertyát vagy fáklyát hozzanak magukkal. Ferenc pápához hasonlóan idén mi is az ifjúságot kértük fel a nagypénteki keresztúti elmélkedések megírására.

A húsvétvasárnapi ünnepi misére áldozati adományok ajánlhatók fel: kenyér, bor és gyümölcs. Mindegyiket más család ajánlhatja fel, jelentkezni a mai mise után lehet nálam a Rozália-kápolnában. Ugyanúgy mindenki hozhat magával a húsvétvasárnapi misére sonkát, tojást, kalácsot egy kosárban a mise keretében tartandó ételszentelésre.

Köszönöm a részvételt a múlt heti háromnapos lelki megújuláson, valamint azok munkáját, akik tegnap bekapcsolódtak a templomtakarításba. Köszönöm, akik a nagyböjti keresztutakon rendszeresen részt vettek!

A héten hat betegnél voltam a város különböző részeiben ellátni őket a húsvéti szentségekkel, itt a templomban pedig csütörtökön huszonkilencen részesültek a betegek kenetének szentségében. Foglaljuk mindnyájunkat imáinkba!

Kérem, vásárolják a Remény újságot, a késve érkezett számokat is, illetve kérem, hogy aki szeretné a jövőben rendszeresen, hétről-hétre megvenni a lapot, iratkozzon fel a faliújságra kihelyezett ívre, hogy felmérjük, hány példány legyen megrendelve.

A héten a sekrestyében is több előkészíteni való dolog lesz, a magyar misék előtt vagy után további misék lesznek, ezért kérem, hogy csak azok tartózkodjanak a sekrestyében, akiknek valamilyen liturgikus szolgáltuk lesz, s akinek szükséges a mosdót használni. Fontos megbeszélnivalóval kérem, a templom előtt várjanak meg, a miseíratásokat és nem sürgős ügyeket pedig kérem, hogy az ünnepek után szíveskedjenek majd intézni.

A lektorok és zsoltárosok új beosztása a faliújságon található. Kérem a héten minél több ministráns szolgálatát. A nagycsütörtöki misére délután négykor fogunk velük gyakorolni itt a templomban.