:

Hirdetések (2018.3.11.)

Köszönjük az itthoniak imáit a sítúra idején! Ugyanúgy köszönet a részvételért is a közösségépítő rendezvényen, valamint azoknak külön is szívből köszönöm, akik a szervezésben vagy a programokban aktív segítséget vállaltak!

A mai mise után „kávéház” lesz, mindenkit szeretettel várunk a refektóriumba a közösségi találkozóra! Horváth Ilonánál ott lehet jelentkezni Brenner János boldoggáavatására az autóbuszra. Gyerekeknek 6 éves korig, minden rendszeresen ministrálónak és a családok negyedik és többedik tagjának a részvétel ingyenes.

Tanulmányi távollétem miatt a héten a reggeli misék hétfőn és kedden elmaradnak. Az esti misék alkalmával a környékbeli magyar atyák fognak helyettesíteni. Kérem, hogy szerdán, csütörtökön és pénteken is igyekezzenek minél többen részt venni az esti magyar nagyböjti miséken és fogadják szeretettel a helyettesítő atyákat.

Pénteken a mise előtt 17:30-tól ismét lesz nagyböjti keresztúti ájtatosság, mégpedig a hittanosok előimádkozásával. Buzdítunk minél több gyereket, hittanost a részvételre!

Szombaton a magyar mise nem a ferenceseknél, hanem a jezsuita templomban lesz 8:30-tól. Utána a Szabadegyetem értékes előadásaira kerül sor a jezsuita templom melletti egyetem aulájában. Buzdítunk minden érdeklődőt a tanulmányi napon való részvételre! Használják ki kérem, minél többen a lehetőséget, hogy helyben hallgathatnak anyanyelvünkön értékes teológiai előadásokat, amik segíteni akarnak hitünk megélésében is. Buzdítjuk a felnőtteket, időseket és fiatalokat egyaránt!

Előzetesen szeretném jelezni, hogy a húsvét előtti gyóntatás majd március 21-22-23-án lesz, szokás szerint délután négy órától az esti magyar miséig. Tudassuk ezeket az időpontokat ismerőseinkkel is! Ezt követően aztán már csak március 24-én délelőtt Pozsonypüspökin lesz magyar nyelvű gyóntatás az ünnepek előtt.

A refektóriumban ma is szeretnék meghívót is tartalmazó képeslapokat átadni azoknak az önkéntes, apostolkodást vállaló személyeknek, akik tudnak városunkban olyan magyar családokról, itt élő vagy itt tanuló, dolgozó személyekről, akik talán valaha templombajárók voltak, vagy van némi kötődésük a hithez, de egyenlőre nincsenek jelen sorainkban, s elvinnék hozzájuk személyesen üdvözletemet és az értesítést a magyar miserend, húsvét előtti gyóntatás, máriavölgyi keresztút időpontjairól. Közreműködésüket szívből köszönöm!

Áldott nagyböjti lelki töltekezést kívánok!