:

Hirdetések (2018.3.4.)

Ma, a hónap elsővasárnapján szentségi áldással fejezzük be a szentmisét.

Mától szombatig közösségi sítúra lesz Zuberecen, hetvenhárman megyünk. Kérjük az itthoniak imáit is a balesetmentes ottlétért és sikeres visszatérésért. Mi is fogunk ott imádkozni a közösség itthonmaradt tagjaiért.

Ezért a héten a reggeli misék (hétfőn, kedden és szombaton) a ferences templomban elmaradnak. Az esti misék alkalmával Henrik atya fog helyettesíteni Magyarországról. Kérem, hogy szerdán, csütörtökön és pénteken is igyekezzenek minél többen részt venni az esti magyar miséken és fogadják szeretettel, törődéssel a helyettesítő bencés atyát. Kérem, becsüljük meg a szentmiséket, éljünk a hétköznapokon is a nagy kegyelmi lehetőséggel. A sítúrán is hétfőtől péntekig minden nap összegyűlünk majd az Eucharisztia ünneplésére, ez a leghatékonyabb közösségformáló kincsünk.

Pénteken a mise előtt 17:30-tól ismét lesz nagyböjti keresztúti ájtatosság.

Jövő vasárnap diákmise lesz. Kérjük, hogy minden elsőáldozásra és bérmálkozásra jelentkezett gyerek és fiatal vegyen részt rajta. A jövő vasárnapi mise után „kávéház” is lesz, kérjük a férfiak segítségét a mise előtt az asztalok elrendezésében, a találkozó után pedig az elrakodásban.

Előzetesen szeretném jelezni, hogy a húsvét előtti gyóntatás majd március 21-22-23-án lesz, szokás szerint délután négy órától az esti magyar miséig. Tudassuk ezeket az időpontokat ismerőseinkkel is! Ezt követően aztán már csak március 24-én délelőtt Pozsonypüspökin lesz magyar nyelvű gyóntatás az ünnepek előtt.

A mai mise után a Rozália-kápolnában szeretnék meghívót is tartalmazó képeslapokat átadni azoknak az önkéntes, apostolkodást vállaló személyeknek, akik tudnak városunkban olyan magyar családokról, itt élő vagy itt tanuló, dolgozó személyekről, akik talán valaha templombajárók voltak, vagy van némi kötődésük a hithez, de egyenlőre nincsenek jelen sorainkban, s elvinnék hozzájuk személyesen üdvözletemet és az értesítést a magyar miserend, húsvét előtti gyóntatás, máriavölgyi keresztút időpontjairól. Közreműködésüket szívből köszönöm!

Áldott hetet, az iskolásoknak tartalmas tavaszi szünidőt kívánok!