:

Hirdetések (2018.8.5.)

A mai elsővasárnapi misét szentségi áldással fejezzük be. Kísérje az Úr bőséges áldása a nyári vakáció második felét is, minden közösségi és egyéni programot! Imádkozzunk egymásért továbbra is, például a napi egy tized rózsafüzért!

Holnap, hétfőn Urunk színeváltozásának az ünnepe lesz. A mise a szokott időben, reggel 8-kor kerül bemutatásra.

A további magyar misék szerdától lesznek templomunkban, mégpedig a szokásos időpontokban: szerdától péntekig este 18 órától, szombaton reggel 8-tól, vasárnap pedig délelőtt 9 órai kezdettel.

Szerdán Szent Domonkos emléknapja, csütörtökön a Keresztről nevezett Szent Teréz Benedikta – Európa társvédőszentjének az ünnepe, pénteken pedig Szent Lőrinc vértanú diakónusra emlékezik az Egyház. Szombaton Assisi Szent Klára ünnepe lesz, a ferences templomban különösképpen is ünneplésre méltó szent, ezért buzdítom a kedves híveket, köztük a Ferences Világi Rend tagjait a részvételre.

Holnap érkeznek meg kaplonyi vendégeink, lelkiatyjukkal Fecheta Jenő ferences atyával együtt, aki szerdától kezdődően a következő hétfőig helyettesíteni fog a magyar miséken. Kérem, hogy a Szatmárnémeti Egyházmegyéből érkező csoportot fogadják nagy szeretettel és törődéssel, s aki csak teheti, töltsön velük egy kis időt, beszélgessenek velük a misék után.

Az augusztus 25-ről 26-ra szállást kérő erdélyi vendégek elhelyezését illetően még szükség lenne néhány önkéntes személy, család jelentkezésére, akik egy vagy több személyt otthonukba tudnának fogadni egy éjszakára, illetve vasárnap reggelivel vendégelnék meg. Jelentkezni Seňan Ilona testvérünknél lehet.

Kérjük, hogy a nyári hónapok folyamán is vásárolják a ferences templomban a Remény hetilapot, hogy ne maradjon fel a megrendelt újságból.

Már előzetesen hirdetem, hogy augusztus 20-án, Szent István király ünnepén, az előző évekhez hasonlóan a koronázódómban lesz az ünnepi szentmise 17 órai kezdettel. Hívják meg ismerőseiket, vidéki hozzátartozóikat is a közös ünneplésre! Aki teheti, népviseletben vagy cserkészruhában is érkezhet.

Szép nyári hetet kívánok!