:

Hirdetések (2017.11.5.)

Hétfőn, kedden és szombaton a reggeli magyar misék a Szent Rozália kápolnában lesznek.

Csütörtökön a Lateráni Bazilika felszentelésének, szombaton pedig Szent Márton püspöknek, egyházmegyénk védőszentjének az ünnepe lesz.

Jövő vasárnap délelőtt diákmise lesz, utána pedig kávéház a refektóriumban. S ugyancsak a jövő vasárnapi mise után a szokásos szentmártoni gyűjtésre kerül sor, amit idén a hazájukból elmenekült keresztények hazatérésének támogatására kívánnak fordítani. Kérjük a gyerekeket, hogy a vasárnapi misére hozzanak magukkal egy valamelyik szenthez fűződő dolgot, rajzot, amit majd a diákmisében a felajánlási körmenetben hozhatnak az oltár elé, ilyen módon is kifejezve a szentek iránti tiszteletüket. A felnőtteket pedig arra kérjük, szíveskedjenek besegíteni a refektóriumi összejövetel előkészítésébe a mise előtt, illetve az elrakodásba a találkozó végén. Ugyanúgy az agapéhoz is hozzá lehet járulni sós vagy édes süteménnyel. Előre is köszönjük!

Szerdán 17 órakor a már megbérmáltak találkozója lesz a Koronában. Mise után pedig az egyetemisták találkozója. Pénteken 16:30-tól az óvodáskorúakat várják a Koronába, a leendő elsőáldozók katekézisére pedig szombaton délelőtt 9 órakor kerül sor, szintén a Korona társalgóban. Kérjük az egyes korosztályok bekapcsolódását a számukra kínált programokba!

Már előzetesen szeretném figyelmükbe ajánlani, hogy november 17-én Bacsfa-Szentantalon egésznapos konferenciára kerül sor a fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából, este pedig a Szent Márton dómról szóló könyv bemutatására. A részletes program az előző Remény újságokban található.

November 18-án, szombaton közösen zarándokolhatunk a nagyszombati Könnyező Szűzanya magyar búcsújára. A pozsonyi fővasútállomásról 9:55-kor induló gyorsvonattal mennénk, amire mindenki egyénileg vásárolhatja meg a jegyet, kihasználva az esetleges kedvezmény-lehetőségét. Az ünnepi mise 11:30-kor kezdődik, főcelebránsa Dr. Veres András győri megyéspüspök lesz. Hazautazás a délutáni órákban tervezett (Nagyszombatból 14:57-kor indul gyorsvonat).

November 19-én pedig este 18 órakor a Kék-templomban tartjuk majd Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepét. Kérjük, hogy az idén vasárnapra eső ünnepre vidéki ismerőseiket, rokonaikat is hívják meg.

Az idei iskolaévben is megszervezzük a közösségi sítúrát, mégpedig a tavaszi szünet idején, vagyis március 4-10. között Zuberecen. November utolsó vasárnapjáig szükséges bejelentkezni és 50 euro előleget befizetni Varga Máriánál vagy Vician Líviánál. A sítúra ára 225 euro, valamint ehhez szükséges külön hozzáfizetni a biztosítási díjat és az útiköltséget.

A héten szerdától szombatig római távollétem alatt a környékbeli lelkiatyák fognak helyettesíteni.