:

Hirdetések (2017.11.12.)

Hétfőn, november 13-án a magyar szentek és boldogok emléknapja lesz.

Szerdán 19 órakor ismét "Ima-iskola" a Koronában, várjuk az egyetemista korú fiataloktat!

Szombaton közösen zarándokolhatunk a nagyszombati Könnyező Szűzanya magyar búcsújára. A pozsonyi fővasútállomásról 9:55-kor induló gyorsvonattal mennénk, amire mindenki egyénileg vásárolhatja meg a jegyet, kihasználva az esetleges kedvezmény-lehetőségét. Az ünnepi mise 11:30-kor kezdődik, főcelebránsa Dr. Veres András győri megyéspüspök lesz. Hazautazás a délutáni órákban tervezett, Nagyszombatból 14:57-kor indul gyorsvonat.

Vasárnap tartjuk Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepét. Az esti mise a Virágvölgyi templomban elmarad, helyette 18 órakor a Kék-templomban tartjuk az ünnepi szentmisét, amelynek főcelebránsa Ft. Nagy András atya lesz. A helyi Ferences Világi Rend tagjainak vezetésével szeretnénk a szentmise után rövid agapét szervezni a Kék-templom előtt, kérjük a kedves hívek segítségét is. Az agapéra szánt sós és édes süteményeket délután 16 és 16:30 között lehet majd bevinni a Duna utcai magyar iskola ebédlőjébe.

A mai mise után „kávéház” lesz a refektóriumban, ahol megvásárolhatják a Böjte Csaba atyáról megjelent könyvet, amivel az ő gyermekgondozó munkáját is támogatják. A 12 euróba kerülő könyv akár szép ajándék is lehet valakik számára.

Kérem a gyerekeket, hogy a Rozália-kápolnába jöjjenek az újabb matricákért, illetve az elsőáldozásra készülők hozzák a kápolnába misenaplójukat.

Jelentkezési lap lesz kérhető tőlem a refektóriumban a 2019 őszére tervezett magyar nyelvű bérmálkozásra. A legalább hatodik osztályt látogató hittanos fiatalokat kérem, hogy személyesen jöjjenek a jelentkezési lapot átvenni, és majd ugyanúgy személyesen, nálam szíveskedjenek kitöltve, a keresztlevéllel együtt leadni.

Decemberben szeretnénk együtt imádkozni közösségünk idei évben jubiláló tagjaiért és gratulálni nekik. Kérem, hogy november 26-ig szíveskedjenek bediktálni nálam azok nevét, akik közösségünkből a 2017-es év során töltötték vagy töltik be 50., 60., 70., 75., 80, 85., 90., 95. vagy további születésnapjukat, illetve azon házaspárokat, akik ebben a kalendáriumi évben emlékeznek szentségi házasságkötésük 25., 30., 40., 50., 60. vagy 65. évfordulójára. Lehet személyesen jelentkezni, vagy mást bejelenteni, s ne feledkezzünk el a templomba eljönni nem tudó testvéreinkről sem.

A közösségi sítúrára november 26-ig Varga Máriánál és Vician Líviánál jelentkezhetnek. A december 2-i színházlátogatással egybekötött budapesti családi kirándulásra szintén Varga Mária (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) várja az érdeklődők jelentkezését. Ez utóbbira olyan családokat hívunk, ahol nagycsoportos vagy alsótagozatos kisgyermek van.

Ma van a „szentmártoni” gyűjtés, jövő vasárnap pedig a templomtorony felújítására lesz a perselypénz fordítva. Adományaikat a Jóisten jutalmazza gazdagon!

A mai pásztorlevél IDE kattintva olvasható újra.