:

Hirdetések advent első vasárnapján

Holnap, hétfőn reggel 6 órakor lesz a roráté szentmise. A templom fél hattól lesz nyitva, kérem, gyertyát hozzanak magukkal! A szentmisét követően iskolába indulók számára közös reggelit biztosítunk a mise után.

*

Köszönöm a részvételt és segítséget a tegnapi adventi koszorú készítésen és az esti gyertyagyújtáson!

*

Több lehetőséget szeretnék a kedves hívek figyelmébe ajánlani advent első hetére, kiemelve a szétosztott adventi programajánlóból, minden korosztálynak.

A felnőtteket szeretettel hívjuk holnap, hétfőn délután 16:30-ra a Korona társalgóba, közösségi termünkbe a Pozsonyi Magyar Intézet épületében, ahol Fűry Klára CJ vezetésével együtt imádkozhatják az esti dicséretet és újraolvashatják és átbeszélhetik a mai evangéliumot.

Szerdán délután 16:15-kor ugyancsak a Korona társalgóban Erdő Péter bíboros adventi katekézisét hallgathatjuk meg felvételről.

Jövő vasárnap délután 16:30-kor pedig irodalmi délutánra kerül sor a Korona társalgóban Ordódy Dénes vezetésével. Mindenki magával hozhatja a számára kedves adventi vagy karácsonyi versét, prózáját, amit megoszthatunk egymással.

Főként a gyermekes családokat szombaton 16:30-ra az adventi gyertyagyújtásra hívom a Korona társalgóba, hogy együtt énekelve, imádkozva, beszélgetve mélyítsük el a családokban az adventi várakozás szépségét. A gyertyagyújtások ajánlott menetét, amit otthonaikban is felhasználhatnak, honlapunkon találják meg.

A gyermekek és fiatalok számára is lesznek programok, mégpedig szombaton 14:30-ra várjuk őket a Korona társalgóba, ahol Árvai Mária, Csáky Erzsébet, Varga Mária és Vician Lívia segítségével hittanos foglalkozással egybekötött mézeskalács díszítésre kerül. Erre az összejövetelre kérjük a gyermekeket és fiatalokat, hogy hozzanak magukkal saját kezűleg készített ajándéktárgyakat, amelyekből aztán egy kis karácsonyi vásárt rendeznénk a társalgóban. A bevétel a nyári gyerektábort támogatná.

Jövő vasárnap a szentmise végén megemlékezünk Szent Miklós püspökről. Szeretettel várunk minden gyermeket és fiatalt!

*

Továbbá, még szeretném a gyerekeket buzdítani, hogy advent idején a szokásos matricák gyűjtése mellett kapcsolódjanak be a karácsonyig összegyűjtendő betlehem egyes részeinek gyűjtésébe is. Az első részek ma vehetők át a Szent Rozália kápolnában.

*

Adventben találjunk több időt a személyes lelki életre, időt az Istenre, a Vele való kapcsolatra. Ebben segíthet a napi evangélium többszöri átolvasása, átelmélkedése is. A kijáratnál vihető, már múlt vasárnap is kínált adventi programnaptárban a napi evangéliumok bibliai helyei is fel vannak tüntetve. Ezen kívül, a Korona társalgóban a Pálinkás házaspár jóvoltából minden nap „adventi lelki morzsát” találnak, vagyis mindenki naponta vihet magával haza egy szentírási idézetet és Ferenc pápa egy-egy gondolatát. Továbbá a Szlovák Püspöki Kar idén is elindította adventi projektjét, minden napra készített egy elgondolkodtató idézetet, mégpedig ez alkalommal az irgalmasság témájában. Ezek a gondolatok magyarra is le vannak fordítva, honlapunkon is naponta fel lesznek tüntetve.

S találjunk időt egymásra is: családtagokra, barátokra, a közösségre, beteg vagy idős ismerőseinkre is!

*

Az érdeklődők, akik szívesen fogadnák otthonukba egy hétre az Isteni Irgalmasság vándorképét, a faliújságon iratkozhatnak fel.

*

November 26-án visszaadta lelkét Teremtőjének Mons. Koller Gyula pápai prelátus, a Remény hetilap alapítója. Az érte bemutatott szentmisére a pozsonypüspöki plébániatemplomban kerül sor december 2-án, szerdán 13 órai kezdettel, majd pedig a pozsonypüspöki temetőben helyezik örök nyugalomra. Imádkozzunk lelki üdvéért!

*

Betegellátás és temetés esetén az alábbi számon hívhatnak: +421 911 912 410.

*

Áldott vasárnapot, valamint tartalmas, lelki örömökben gazdag adventi időszakot kívánok!

2015. november 29.                                                  Tamás atya