:

Hirdetések advent második vasárnapján

Mai, elsővasárnapi szentmisénket szentségi áldással fejezzük be, majd pedig megemlékezünk Szent Miklós püspökről. Utána kérem a gyerekeket, jöjjenek be a Szent Rozália kápolnába a matricákért, valamint a karácsonyig összegyűjtendő betlehem újabb részeiért! S egyben kérem, a jövő vasárnapi gyerekmisére hozzák magukkal a legutóbbi gyerekmisekor kapott feladatok megfejtéseit és rajzaikat!

*

Köszönöm a részvételt és segítséget a tegnapi adventi gyerekfoglalkozáson és az esti gyertyagyújtáson!

*

Holnap, hétfőn reggel 6 órakor lesz a roráté szentmise. A templom fél hattól lesz nyitva, kérem, gyertyát hozzanak magukkal! A szentmisét követően iskolába indulók számára közös reggelit biztosítunk a mise után.

*

Kedden, december 8-án Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepe lesz, parancsolt ünnep. A ferences templomban nem reggel, hanem este 18 órakor lesz magyar nyelvű szentmise. Ezen a napon kezdődik el a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság rendkívüli szentéve. Templomunkban a szentkapu a jövő vasárnapi déli szlovák nyelvű szentmisében lesz megnyitva. Az Irgalmasság évében vasárnaponként 8:50-től az Irgalmasság rózsafüzére lesz imádkozva.

*

A Pozsonyi Magyar Nagykövetséggel és a Pozsonyi Magyar Intézettel együttműködve pénteken, december 11-én este 18 órai kezdettel Lovász Irén „Égi hang” c. adventi koncertje kerül megrendezésre templomunkban. Elhangzanak a szakrális népköltészet énekelt darabjai, Mária-himnuszok, zsoltárok, középkori gregorián és többszólamú énekek. Ezért a szentmise pénteken kivételesen 17 órakor fog kezdődni. A jótékonysági estként szervezett koncert után önkéntes adományt lehet felajánlani a szlovákiai magyar fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családokat támogató Carissimi Nonprofit Alap javára.

*

Szombaton, december 12-én megszervezzük a hagyományos adventi lelkinapot a Quo Vadis Házban. A lelkinapot Haľko József püspök atya fogja vezetni. A program délelőtt 9 órakor kezdődik és 14 órakor fejeződik be. Lesz rózsafüzér-imádkozás, két előadás, 11:30-tól szentmise a Szentháromság-templomban, agapé, majd pedig a püspök atya válaszol feltett kérdésekre. Mindenkit szeretettel várunk!

A kisgyermekek számára, akiknek szülei részt szeretnének venni a lelkinapon, a délelőtt folyamán külön gyerekfoglalkozás lesz a Korona társalgóban. A gyerekeket fél 9-től lehet a társalgóba vinni, s kérjük, vigyenek számukra enni- s innivalót is.

*

Több lehetőséget szeretnék a kedves hívek figyelmébe ajánlani advent második hetére, amelyekre a Korona társalgóban kerül sor.

Ma délután 16:30-kor irodalmi délutánt tartunk Ordódy Dénes vezetésével. Mindenki magával hozhatja a számára kedves adventi vagy karácsonyi versét, prózáját, amit megoszthatunk egymással.

Holnap, hétfőn délután 16:30-ra várjuk oda a híveket, ahol Noga Mónika vezetésével együtt imádkozhatják az esti dicséretet és újraolvashatják és átbeszélhetik a mai evangéliumot.

Szerdán délután 16:15-kor ugyancsak a Korona társalgóban Erdő Péter bíboros adventi katekézisét hallgathatjuk meg felvételről.

Csütörtökön délután 14 órától a zárásig, 17:30-ig a Gábriel kegytárgybolt jóvoltából magyar nyelvű könyveket vásárolhatnak az érdeklődők a társalgóban. Saját részre vagy karácsonyi ajándékként, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kínálnak vallásos irodalmat, imakönyveket, Szentírást, naptárakat.

Továbbá, főként a gyermekes családokat szombaton 16:30-ra az adventi gyertyagyújtásra hívjuk a Korona társalgóba.

A társalgóban egész héten lehetőség lesz a gyerekek által készített ajándéktárgyakból összeállított vásáron megvenni a kiállított dolgokat. A vásárlással és adománnyal a nyári gyerektábort támogathatják.

Kérem, támogassák részvételükkel a kezdeményezéseket, illetve azokon kívül is szeretettel várják Önöket közösségünk áldozatkész önkéntesei hétfőtől péntekig 14 és 17:30 között a társalgóba beszélgetni, találkozni, keresztény újságokat olvasni. A szóban forgó közösségi terem a Pozsonyi Magyar Intézet épületében található (Védcölöp út – Palisády 54). Csak akkor van értelme és áll módunkban működtetni a termet, ha kifejezik érdeklődésüket és össze tudunk fogni. A program Önöknek készül, keresztény szellemben, anyanyelvünkön. Éljünk a lehetőséggel!

*

Betegellátás és temetés esetén az alábbi számon hívhatnak: +421 911 912 410.

*

Áldott vasárnapot, valamint tartalmas, lelki örömökben gazdag adventi időszakot kívánok!

2015. december 6.                                                      Tamás atya