:

Hirdetések az évközi idő 30. vasárnapján

A mai szentmise után a refektóriumba hívjuk a kedves híveket kötetlen beszélgetésre, találkozásra egy csésze tea, kávé vagy kakaó mellett. A kávézás keretén belül a kézzel másolt Biblia-átadáson résztvevők élménybeszámolóját is meghallgathatjuk. A gyerekek a sekrestyében vehetik át az újabb matricákat a szentmisenaplóikba, illetve adhatják le az elkészített feladatokat.

*

Hálás köszönetemet szeretném kifejezni azoknak, akik az októberi vasárnapokon bekapcsolódtak a közös rózsafüzér imádkozásba. Külön köszönöm azoknak, akik előimádkozást is vállaltak, s kérem, hogy a mai szentmise után jöjjenek be a sekrestyébe egy kis ajándékért!

*

A faliújságon megtekinthető a lektorok és zsoltárosok beosztása egészen december végéig.

*

Jövő vasárnap, november 1-én Mindenszentek főünnepe lesz, az ő közbenjárásukat kérjük majd a délelőtti ünnepi szentmisében. Mivel egyben a hónap első vasárnapja is lesz, a szentmisét szentségi áldással fejezzük majd be. Délután 14 órakor azonban már az elhunytakért fogunk imádkozni halottak napjának vigíliáján, mégpedig a múlt évhez hasonlóan az Augusztus 29-i utcán található Szent András-temetőben (Ondrejský cintorín) a központi feszületnél. Mindenkit szeretettel hívunk a magyar nyelvű ájtatosságra!

*

Előzetesen szeretném jelezni, hogy november 2-án, halottak napján nem reggel, hanem este lesz majd magyar nyelvű szentmise itt a ferences templomban.

*

A közeljövőben a Quo Vadis Házhoz hasonló, persze még csak sokkal kisebb méretű közösségi projektbe szeretnénk vágni: egy minden korosztály előtt nyitott, találkozásokra helyszínt kínáló, önkéntes hozzájárulásokkal fenntartott termet szeretnénk működtetni főként a magyar hívek részére a Védcölöp út egyik épületében, ahol egy kávé, tea, kakaó, pozsonyi kifli, pogácsa mellett lehet majd beszélgetni, könyvet kölcsönözni, keresztény újságot olvasni, illetve ahol számos egyéb programnak helyszínt biztosíthatnánk, beleértve gyerekfoglalkozásokat, ifjúsági esteket, filmvetítéseket, az egyes kisközösségek találkozásait… Akik szívesen vállalnának önkéntes szolgálatot a helység működtetését illetően, kérjük, hogy a napokban jelezzék szándékukat Kenderessy Erikánál. Köszönjük az együttműködést!

*

Betegellátás és temetés esetén kérem, az alábbi számon hívjanak: +421 911 912 410, vagy a szentmisék előtt ill. után keressenek személyesen.

*

Áldott vasárnapot és hetet kívánok közösségünk minden tagjának!

 

2015. október 25.                                                 Tamás atya