:

Hirdetések az évközi idő 31. vasárnapján

A hónap elsővasárnapja lévén szentmisénket szentségi áldással fejezzük be.

*

Ma délután 14 órakor az elhunytakért fogunk imádkozni az Augusztus 29-i utcán található Szent András-temetőben (Ondrejský cintorín) a központi feszületnél. Mindenkit szeretettel hívunk a magyar nyelvű ájtatosságra!

*

Holnap, november 2-án, halottak napján nem reggel, hanem este 18 órakor lesz magyar nyelvű szentmise itt a ferences templomban, amit közösségünk minden elhunytjáért ajánlunk majd fel.

*

A napokban teljes búcsút nyerhetünk az elhunytak számára: ma déltől holnap éjfélig temető- vagy templom/kápolna-látogatás alkalmával egy Miatyánk és egy Hiszekegy elimádkozásával, a búcsú elnyerésének szándékával. Vagy pedig november 1-8. között temetőt látogatva és ott imádkozva az elhunytakért. Egy napon egyszer nyerhető el teljes búcsú egy tisztítótűzben levő lélekért felajánlva. A fenti feltételeken kívül minden esetben szükséges: elvégezni a szentgyónást e napokban (egy szentgyónás több búcsú elnyeréséhez is elegendő), a búcsú elnyerésének napján szentáldozáshoz járulni, teljes igyekezettel kerülni a bűnöket, még a bocsánatos bűnöket és a bűnre vezető alkalmakat is, és imádkozni a Szentatya szándékára (tetszőleges imát/imákat). Éljünk minél többen a búcsú elnyerésének lehetőségével, akár nyolc napon keresztül is!

*

Gyóntatnia hétköznapi szentmisék előtt fogok hétfőtől péntekig. Holnap, halottak napján és majd pénteken, a hónap elsőpéntekjén este 17 órától, a többi napon pedig fél órával a szentmise előtt.

*

Szombaton, november hónap első szombatján a reggeli szentmise előtt 7:30-tól közösen imádkozhatjuk a rózsafüzért a kihelyezett Oltáriszentség előtt, felajánlva azt papi hivatásokért közösségünkből.

*

Jövő vasárnap gyerekmise lesz, illetve kávéház a refektóriumban. Kérem a gyerekeket, hozzák magukkal a szentmisére az októberi gyerekmisén kapott, s az azóta kiszínezett, kitöltött jócselekedet-naptáraikat.

*

A jövő vasárnapi szentmise végén kerül sor a hagyományos Szent Márton-i jótékonysági gyűjtésre, amellyel Pozsonyi Főegyházmegyénk minden évben konkrét projekteket támogat.

*

Kérjük azokat, akik szívesen vállalnának önkéntes szolgálatot a hamarosan megnyíló közösségi helységünk működtetését illetően a Védcölöp úton, hogy a napokban jelezzék szándékukat Kenderessy Erikánál. Köszönjük az együttműködést!

*

Az idei iskolaév tavaszi szünetében is szeretnénk sítúrát szervezni, mégpedig 2016. február 21-26. között Zuberecen. A hat éjszakai szállás, félpanzió és síbérlet irányára kb. 230 € lesz. A foglalás miatt kérjük, hogy az érdeklődők november 10-ig jelezzék szándékukat Varga Máriánál vagy Vician Líviánál.

*

Betegellátás és temetés esetén kérem, az alábbi számon hívjanak: +421 911 912 410, vagy a szentmisék előtt ill. után keressenek személyesen.

*

Mindenszentek közbenjárására Isten bőséges áldását kívánom az egész hét folyamán mindnyájuk életére!

 

2015. november 1.                                                      Tamás atya