:

Hirdetések Húsvét negyedik vasárnapján

A mai szentmise után megtartjuk a szokásos „kávéház”-at a refektóriumban. Utána pedig 11 órai kezdéssel a kolostor alagsorának színtermében bemutatásra kerül „Az assisi zsoldos” c. színdarab közösségünk tagjainak előadásában. Szeretettel hívjuk a kedves híveket!

*

Manyílt nap van a helyi papi szemináriumban a Káptalan utcán. Az érdeklődők megtekinthetik a szemináriumot, bepillantást nyerhetnek a növendékpapság életébe. Délután 16 órakor a székesegyházban közös zsolozsma-imádkozással zárul a nyílt nap programja.

*

Jó Pásztor vasárnapjától Jézus Szíve ünnepéig minden szentmisében az egyetemes könyörgésekhez csatolunk egy fohászt újabb papi hivatásokért, különös szándékkal imádkozva azért, hogy Jézus, a Jó Pásztor magyar közösségünkből is hívjon meg ifjakat követésére a papi hivatás által. Személyes imáinkban is tartsuk fontosnak ezt az imaszándékot!

*

Szerdán ismét egyetemista estet tartunk. Az este 18 órakor kezdődő ifjúsági mise után, amelyben folytatódik az Apostoli hitvallásról szóló katekézis-sorozat, találkozóra kerül sor. Kérem az ifjúság aktív bekapcsolódását a szentmisén a ministrálásba, zenélésbe, éneklésbe, valamint a minél nagyobb számú részvételt a beszélgetésen is.

*

A következő két pénteken, tehát május 1-én és 8-án, mivel munkaszüneti napok lesznek, nem lesz gyerekfoglalkozás, valamintelsőáldozási és bérmálkozási felkészítés sem.

*

Májusban a lorettói litániát közösen fogjuk imádkozni templomunkban. A hétköznapi szentmiséket a litániával fogjuk kezdeni a rendes időpontban, vasárnaponként pedig szentmisék előtt 10 perccel, tehát 8:50-kor fogjuk a májusi ájtatosságot végezni.

*

Május 1-én, pénteken, ami munkaszüneti nap lesz, a Mária-hónap első napján gyalogos közösségi zarándoklatot szervezünk Máriavölgybe és közösségünk lelki megújulásáért ajánljuk fel azt. Az indulás a Katonai kórháztól lesz gyalogosan, 10 km-nyi szakaszról van szó, amit kb. három és fél óra alatt tervezünk megtenni. Találkozási pont a SzNF-hídnál a 30-as sz. autóbusz megállójánál lesz reggel 8 órakor, vagy már a Katonai kórháznál a trolibusz megállójánál 8:30-kor. Kérjük, hogy a túrához megfelelően öltözzenek, hozzanak magukkal enni-, s innivalót. Akik nem gyalogosan érkeznének, azok is csatlakozhatnak Máriavölgyben a lelki programunkhoz, ami ebéd után, kb. egy órakor kezdődne. Vissza Pozsonyba tömegközlekedéssel jövünk a délutáni órákban. Szeretettel várjuk a kedves híveket, családokat, gyerekeket, az imacsoportok és lelkiségi csoportok tagjait!

*

Köszönöm azoknak, akik feliratkoztak a Ferenc pápának ajándékozandó Biblia másolására, illetve már tegnap részt vettek a másolásban. Az egyes oldalak további átírására jövő szombaton kerül sor, a faliújságra kifüggesztett időpontokba lehet feliratkozni, ki mikor tud jönni. Köszönjük szépen az együttműködést!

*

Jövő vasárnap, a hónap első vasárnapján szentségi áldással fejezzük be a szentmisét, s anyák napja lévén az édesanyákat fogjuk majd köszönteni.

*

Május 16-án, szombaton autóbuszt indítunk Pozsonyból a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Az egész napos rendezvényen szeretném, ha minden leendő bérmálkozó, valamint a péntekenként találkozó ifjúsági közösség tagjai részt vennének, csakúgy, mint a Pozsonyban tanuló vagy dolgozó fiatalok csatlakoznának, illetve, ha az idei elsőáldozók is eljönnének szüleikkel, testvéreikkel együtt. A kisebbek számára természetesen külön programot biztosítanak a szervezők „Gyerekmaros” elnevezéssel. Kérem, hogy az érdeklődők nálam jelezzék minél hamarabb részvételi szándékukat! Az autóbusz ára 10 euro lesz, a közösségünkben bérmálkozóknak és elsőáldozóknak az útiköltség felét térítem.

*

Szeretettel hívjuk közösségünk tagjait a nyári szabadságra Bártfára, ahonnan ellátogatunk Kassára és Eperjesre is. A július 12-18. között megrendezendő kirándulás ára 190 euro lesz, amely magába foglalja a szállást, teljes ellátást, biztosítást, utazásokat autóbusszal. Nem tartalmazza az útiköltséget Pozsonyból Kassára, illetve vissza, ugyanis különféle kedvezmények léteznek a vonattal utazóknak. Jelentkezni, illetve a 100 euro előleget befizetni május 20-ig lehetséges Varga Máriánál és Vician Líviánál. Egyben kérjük bejelenteni náluk személyes adataikat, valamint, hogy milyen kedvezményt élveznek a vasúti utazást illetően, ezért a kedvezményre szóló igazolvány bemutatását is kérnénk az előleg befizetésekor, hogy azok alapján lehessen megvásárolni a menetjegyeket.

*

Továbbá még lehet jelentkezni a nyári gyerektáborra, amely közösségünk fiataljainak szervezésében valósul meg Jókán július utolsó hetében. Jelentkezési lap a sekrestyében kérhető.

*

Betegellátás és temetés esetén kérem, a következő számon hívjanak: +421 911 912 410.

*

Isten áldásában gazdag vasárnapot és hetet kívánok!

 

2015. április 26.                                                                       Tamás atya