:

Jubilánsok ünnepe 2016-ban

November 13-án, a magyar szentek és boldogok emléknapján, a pozsonyi ferences templomban délelőtt 9 órakor, az Irgalmasság szentévének végéhez közeledve a szentkapu bezárása alkalmából a templom szentkapujának ünnepélyes átlépésével kezdett magyar nyelvű szentmise keretében különösképpen azokkal együtt és azokért adhattunk hálát a Jóistennek, akik ebben a kalendáriumi évben ünneplik 50., 60., 70., 75., 80., 85., 90., 95. vagy további születésnapjukat.

Október végéig lehetett bejelenteni azok nevét, akik a 2016-os esztendő során ünneplik a fent említett jubileumok egyikét, illetve akik kilencvenöt évnél idősebbek, nem elfeledkezve a pozsonyi magyar katolikus közösség azon tagjairól sem, akik idős koruk vagy betegségük miatt nem tudnak személyesen részt venni a szentmiséken. Harmincegy jubilánst volt így alklamunk név szerint köszönteni e szép őszi vasárnapon.

Az ünnepi mise végén a lelkiatyától átvett emléklap mellé a jubilánsok a gyerekektől kaptak egy szál virágot. A szentmisét követő közösségi találkozás alkalmával pedig az ünnepeltekkel együtt az ízletes tortából kóstolhatott a közösség apraja s nagyja.

Ez az ünnep is segíteni kívánt abban, hogy mindig hálásan tekintsünk a rólunk gondoskodó, minket éltető Istenre, s mint egy nagy család ismét együtt ünnepeljen gyermek és felnőtt, idős és fiatal.

Foto: Árvai Mihály