:

Hirdetések (2019.3.24.)

A héten a szokott időpontokban lesznek a magyar szentmisék, szombat kivételével, amikor itt Pozsonyban nem lesz magyar nyelvű mise, mert többen a lektorok képzésén veszünk részt Somorján, ahol a program reggel 8:30-kor szentmisével veszi kezdetét. Az eljutást mindenki egyénileg szervezi meg.

Ma a ferences templom felszentelésének évfordulóját, holnap pedig Urunk születésének hírüladását fogjuk ünnepelni.

Hálás köszönet a pénteki keresztútért, amit a ministránsok után most az idei elsőáldozók és bérmálkozók imádkoztak elő. A következő nagyböjti keresztutat pénteken 17:30-tól a betegekért fogjuk felajánlani, mégpedig a Ferences Világi Rend és a Jézus Szíve Családok tagjai előimádkozásával. Szeretettel várunk mindenkit a közös imára!

A héten alapiskolás és gimnazista hittanosaink is nagyon szép eredménnyel szerepeltek a Bibliaversenyen, szívből gratulálunk nekik és kívánjuk, hogy az országos döntőn is méltóképpen képviseljék majd a pozsonyi magyarságot!

Örülök annak, hogy szépen működik az óvodás-hittan is, meg lehet szólítani ismeretségi köreikben további kisgyermekes családokat is a bekapcsolódásra.

Az aktualizált templomi faliújságon további hasznos információkat találnak a húsvét előtti gyóntatásokról, a betegek gyóntatásáról, a gyalogos máriavölgyi zarándoklatunkról, a lektorok és zsoltárosok beosztásáról…

A mai mise után „kávéház”-at szervezünk a refektóriumban, ahol a tegnapi jól sikerült tihanyi kirándulásunk élményeit is megoszthatják egymással.

Jövő hétvégén lesz az óra-átállítás, szombatról vasárnapra egy órával előbbre állítjuk a mutatókat, tehát a jövő vasárnapi szentmise már a nyári idő szerint lesz.

További tartalmas nagyböjti időszakot kívánok mindenkinek!