:

Koronavírus, odafigyelés, hit, ima és böjt

A magunkra és másokra való odafigyelés jegyében az ésszerű óvintézkedések betartása mellett ne feledkezzünk meg a természetfeletti eszközeink erejéről sem!

Imát, böjtölést nagyon időszerű felajánlani mind a betegekért, akik érintettek a koronavírus okozta fertőzésben, mind az egészségügyi dolgozókért s azokért, akik a jelen helyzetet bölcsen és felelősségteljesen próbálják oldani. Imádkozzunk a járványban elhunytak lelki üdvéért és hozzátartozóikért. Imádkozhatunk és böjtölhetünk azért is, hogy sikerüljön mind jobban megakadályozni a vírus terjedését, hogy minél hamarabb tudjanak ellenszert alkalmazni, de azért is, hogy a jelen helyzetben se feledkezzünk el halhatatlan lelkünkről, annak a bűn vírusától való óvásától… Ima – személyes, családi, közösségi, a Szentírással, a szentolvasó, adoráció,… továbbá böjt, lemondás – valamiről, ami egyébként számomra kellemes… valamint a szentelmények használata, például ha templomainkban nem is használjuk most a szenteltvíztartókat, otthon meghinthetjük lakásainkat a szenteltvízzel, szentelt gyertyát gyújthatunk lakásainkban…

Kérem a közösség tagjait, hogy imádkozzunk és böjtöljünk! Isten jósága és mindenhatósága még a jelen állapotból is sok jót tud kihozni, bízzunk Benne!

A március 15-i megemlékezés a Medikus-kertben a Petőfi-szobornál, valamint a március 21-i Szabadegyetem az Aloisianum épületében az illetékes szervezők közleménye értelmében elmaradnak. Továbbá, az egyetemi előadások felfüggesztése és a kollégiumok bezárása miatt a szerda esti egyetemista est, valamint a veszélyeztetett idősebb korosztályra való tekintettel a Ferences Világi Rend tagjainak szombati találkozója sem lesznek megtartva. Köszönjük a megértést!

Imával és szeretettel, további áldott nagyböjti kegyelmi időszakot kívánva,
Tamás atya

(illusztrációs kép: internet)