Heti hirdetések - AJÁNLÓ

HIRDETÉSEK – hétről hétre elolvashatja honlapunkon az aktuális vasárnapi hirdetéseket, hogy naprakészen tudja, mikor mi történik közösségünkben, s hogy minél gyakrabban találkozhassunk, valamint másokat is informálni tudjon a szentmisék időpontjairól, rendezvényeinkről. Olvassa rendszeresen hetente frissülő rovatunkat bármikor IDE kattintva

Pihenjetek egy kicsit…

Pihenjetek egy kicsit… Maga Jézus mondja ezt az apostoloknak Márk evangélistánál, s hozzáteszi: mert olyan nagy jövés-menés volt körülöttük, hogy még evésre sem maradt idejük (Mk 6,30-34). Mintha nekünk mondaná… Egész évben tervezgetjük a nyári pihenést, útközben kapjuk be a tízórait, egy gyorsbüfében verjük el étvágyunkat valami azonosíthatatlan ízű szendviccsel. Vasár- és ünnepnapot, hétvégét feláldozva túlórázunk és fusizunk, hogy valahogy gyűljön a pénz a hosszú és fáradtságos utazással járó szabadságra. Amikor aztán sikerül elindulni, azon vitatkozunk: mit hová pakoltál? Miért felejtetted otthon a neszesszert? A gázt kikapcsoltad? A mobiltöltő otthon maradt… Fáradtabban érkezünk haza, mint ahogy elindultunk.

Bővebben: Pihenjetek egy kicsit…

Már lehet jelentkezni a nyári hittanos táborra

Idén nyáron is ötnapos tábort szervez a Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség, annak aktív fiataljai, amelyre az alapiskolák 1-9. osztályos tanulóinak és diákjainak jelentkezését várják.

A programban gazdag napok helyszínéül idén a szépséges természettel körülölelt Rimakokovát választották a tábor szervezői, mégpedig július 29. és augusztus 2. között, hétfőtől péntekig.

Jelentkezési lap alább található, kinyomtatható, illetve a hittanórán kérhető.

Szeretettel várják az érdeklődők jelentkezését, valamint kérik, hogy a hívek imádságos hátteret biztosítva segítsék a táborszervezők munkáját, hogy értékes napokat tölthessenek majd együtt a táborozók a nyári szünidő derekán: Isten dicsőségére, a táborozók töltekezésére, szüleik és nagyszüleik, valamint a templomi közösség örömére!

Bővebben: Már lehet jelentkezni a nyári hittanos táborra

A Pozsonyi Főegyházmegyében imaévet hirdetnek új papi hivatásokért

Az évközi idő ötödik vasárnapján bemutatott szentmisék keretén belül minden templomban Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek-metropolita pásztorleve kerül felolvasásra, amelyben az egyházmegye főpásztora az evangéliumhoz fűzött elmélkedése mellett az egyházmegye fennállásának tizenegyedik évfordulója kapcsán, 2019. február 14-től imaévet hirdet újabb papi hivatásokért a Pozsonyi Főegyházmegye számára.

Bővebben: A Pozsonyi Főegyházmegyében imaévet hirdetnek új papi hivatásokért

Alkategóriák

1. oldal / 9