Imalánc az új pasztorális évre készülve

A pozsonyi magyar katolikus közösség a következő pasztorális év során is szeretne minden tagjának lehetőséget kínálni a lelki töltekezésre, a közösség-építésre, a lelki élet gazdagodását szolgáló értékes programokon való részvételre.

A 2017/2018-as pasztorális év terveinek bemutatására és megbeszélésére szeptember 5-én, kedden 17 órai kezdettel kerül majd sor a Korona társalgóban. Erre a találkozóra szeretettel meghívom a pasztorális tanács tagjait, a Szent Kinga Egyesület és a gazdasági tanács további minden tagját, az ima- és lelkiségi csoportok vezetőit, a hitoktatókat, a Korona társalgó önkéntes segítőit, az énekkarok vezetőit, az ifjúsági csoportok vezetőit, a cserkészvezetőket és minden jószándékú, együttműködni és segíteni kívánó önkéntest!

Bővebben: Imalánc az új pasztorális évre készülve

Nyári olvasnivaló: a NEKről ÖnNEK, NEKed

Az alábbiakban a Remény katolikus hetilap hasábjain hetente megjelenő „Jöjjetek, imádjuk!” c. rovat néhány már megjelent részét olvashatják. Segítsen ez is a ráhangolódásban, hogy a legközelebbi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) magunkénak érezzük, magyarként, mint házigazdák készüljünk, főleg azzal, hogy elmélyítjük személyes kapcsolatunkat az Oltáriszentségben köztünk élő Jézus Krisztussal! Kellemes olvasást kívánok!

Bővebben: Nyári olvasnivaló: a NEKről ÖnNEK, NEKed

Közeledik "a nem porladó kezű Király" ünnepe

„Légy áldott, Szent István király!” – hangzik majd idén augusztus 20-án is az ének, immár hagyományosan a pozsonyi Szent Márton Székesegyházban. A pozsonyi magyar katolikus közösség hívei és lelkipásztoruk nagy szeretettel hívnak minden jószándékú embert Szent István király ünnepén, amely idén vasárnapra esik, a koronázó dómtemplomban tartandó ünnepi magyar szentmisére, ami 18:30 órai kezdettel kerül bemutatásra. A szervezők buzdítják a misére érkezőket, akik közelebbről vagy távolabbról érkeznek, hogy akiknek módjukban áll, saját vidékük népviseletében jelenjenek meg, ily módon is kifejezve közösségeink, népünk értékeinek megbecsülését.

Bővebben: Közeledik "a nem porladó kezű Király" ünnepe

Nagyszülők és unokáik közös nyári ünnepe

A pozsonyi magyar katolikus közösség lelkipásztora, valamint a pozsony-horvátjárfalui (Jarovce) egyházközség plébánosa szeretettel hívnak minden jószándékú hívőt július 26-án, Szent Joakim és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária szüleinek, vagyis Jézus Krisztus nagyszüleinek, a nagyszülők védőszentjeinek liturgikus emléknapján a horvátjárfalui plébániatemplomba a nagyszülökért és unokáikért bemutatásra kerülő magyar nyelvű szentmisére.

A szentmise, amelyre a nagyszülőket és unokáikat, valamint a velük és értük imádkozó további híveket várják, 18 órakor kezdődik. A mise előtt fél órával, 17:30-tól a rózsafüzér imádkozására kerül sor. A horvátjárfalui plébániatemplomban e hónapokban a mariazelli Szűzanya szobrának másolata előtt is imádkozhatnak a hívek.

Bővebben: Nagyszülők és unokáik közös nyári ünnepe

Nyár 2017 - tervezett programok

Pozsonyi magyar katolikus közösségünk az iskolaév végén hálát ad az Úrnak a sok ajándékért, amiben részünk volt (Te Deum mise - vasárnap, június 25., 9:00 ferences templom) és elkezdi a nyári programok sorát...

Hogy mit is tervezünk, szervezünk? Mi vár az érdeklődőkre? Íme, pillantson bele listánka!

Bővebben: Nyár 2017 - tervezett programok

Pihenjetek egy kicsit…

Pihenjetek egy kicsit… Maga Jézus mondja ezt az apostoloknak Márk evangélistánál, s hozzáteszi: mert olyan nagy jövés-menés volt körülöttük, hogy még evésre sem maradt idejük (Mk 6,30-34). Mintha nekünk mondaná… Egész évben tervezgetjük a nyári pihenést, útközben kapjuk be a tízórait, egy gyorsbüfében verjük el étvágyunkat valami azonosíthatatlan ízű szendviccsel. Vasár- és ünnepnapot, hétvégét feláldozva túlórázunk és fusizunk, hogy valahogy gyűljön a pénz a hosszú és fáradtságos utazással járó szabadságra. Amikor aztán sikerül elindulni, azon vitatkozunk: mit hová pakoltál? Miért felejtetted otthon a neszesszert? A gázt kikapcsoltad? A mobiltöltő otthon maradt… Fáradtabban érkezünk haza, mint ahogy elindultunk.

Bővebben: Pihenjetek egy kicsit…

Alkategóriák

1. oldal / 9