Imaiskola - várjuk a fiatalokat!

A lelki elmélyülést szolgáló szentignáci imamód gyakorlására kínálunk imaalkalmakat az ifjúság részére a Magyarországról érkező Jézus Szíve Társasága tagjainak vezetésével. A szerdánkénti egyetemista estek keretében tartandó, 19 órakor kezdődő kétórás összejövetelekre a pozsonyi magyar katolikus közösség által működtetett Korona társalgóban kerül sor (Pozsonyi Magyar Intézet épülete, Palisády 54).

Minden érdeklődő fiatalt szeretettel várunk, illetve kérjük, hogy az elcsendesülésre, mélyebb imára, elmélkedésre vágyó fiatal ismerőseik figyelmét is hívják fel a találkozókra. Fontos a pontos érkezés, viszont bárminemű regisztráció nélkül be lehet kapcsolódni az egyes imatalálkozókba, amelyek első szemeszteri időpontjai a következők lesznek: október 18., november 15. és december 13.

Bővebben: Imaiskola - várjuk a fiatalokat!

SZEPTEMBER 2017

Szeptember 5.

Az új pasztorális év terveinek, céljainak bemutatása

Szeptember 8.

Szűz Mária köszöntése születésnapján a Mély-úti barlangnál az esti mise után

Bővebben: SZEPTEMBER 2017

Meghívó: A Pozsonyi Főegyházmegye magyar híveinek zarándoklata a Szent Márton Székesegyházba

A Pozsonyi Főegyházmegye területén november közepéig tartó Szent Márton Év alkalmából – ami a szent Tours-i püspök születésének 1700. évfordulója alkalmából került meghirdetésre – magyar zarándoklatra hívják a kedves híveket: főként a somorjai és szenci esperesi kerületek magyar híveit, valamint a pozsonyi és pozsonypüspöki magyar híveket, de a további helyszínekről érkező jószándékú, együtt imádkozni kívánó zarándok testvéreket is.

Az egyházmegye és a székesegyház védőszentjének tiszteletére megrendezésre kerülő magyar zarándoklatra 2017. szeptember 23-án, szombaton kerül sor. A program délelőtt 8:30-kor veszi kezdetét a Szent Márton Székesegyház részletes bemutatásával és megtekintésével, majd 10 órakor a rózsafüzér közös imádkozása következik. Az ünnepi szentmise 10:30-tól lesz. A szentmise végén alkalom nyílik Szent Márton püspök ereklyéjének személyes tiszteletre is. (E napon a ferences templomban nem lesz reggel 8-kor mise.)

Bővebben: Meghívó: A Pozsonyi Főegyházmegye magyar híveinek zarándoklata a Szent Márton Székesegyházba

Pasztorális év 2017/2018

Kedves Közösségi Tagok!

Szívből szeretném megköszönni mindazok részvételét a szeptember 5-i találkozón a Korona társalgóban, akik szívügyüknek tekintve a pozsonyi magyar katolikus közösség életét időt tudtak szakítani és elfogadva meghívásomat jelen voltak.

Bővebben: Pasztorális év 2017/2018

Jelentkezési lehetőség a Szabadegyetemre

Már lehet jelentkezni a pozsonyi magyar nyelvű teológiai Szabadegyetem harmadik évfolyamára.

Töltse ki a jelentkezési lapot és küldje el az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy adja át személyesen Filip Ágnesnek vagy Latika Magdolnának, esetleg adja le az egyetem portáján, vagy postázza az alábbi címre: Teologická fakulta TU, Kostolná 1, P.O.Box 173, 814 99 Bratislava.

Bővebben: Jelentkezési lehetőség a Szabadegyetemre

Alkategóriák

1. oldal / 9