:

Hirdetések (2018.9.30.)

Ma a Szentírás vasárnapja van, megáldjuk a Bibliákat, olvassák rendszeresen a Szentírást, a családokban együtt is!

Hétfőn reggel 8-kor, szerdán, csütörtökön és pénteken pedig este 18-kor lesznek köznapi magyar misék a ferences templomban. Hétfőn Lisieux-i Szent Teréz, kedden a Szent Őrzőangyalok, csütörtökön Assisi Szent Ferenc, pénteken pedig Szent Fausztina nővér emléknapja lesz.

Szerdán, Szent Ferenc ünnepének előestéjén az esti magyar misében is megemlékezünk az assisi szent tranzituszáról. Szerdán és csütörtökön is nagy szeretettel várom a Ferences Világi Rend tagjait, és a Szent Ferenc-i lelkiség minden kedvelőjét, hogy a ferences templomban méltón emlékezzünk meg a rendalapítóról.

Pénteken elsőpéntek lesz. Minden köznapi mise előtt gyóntatok, pénteken már egy órával a mise kezdete előtt. Szeretettel várom az iskolásokat is, akik a misenaplójuk elején bejegyezhetik az októberi elsőpéntek dátumát.

Szombaton délelőtt lesz a máriavölgyi magyar búcsú. Itt, a ferences templomban reggel 8-kor nem tartunk misét.

Lassan elkészül az új Közösségi Ház a Ferienčík utca 7-es szám alatt. Kérem, hogy a hét folyamán igyekezzünk a befejezendő munkálatokat elvégezni, szombaton pedig délután fél háromra gyűljünk össze a termek és udvar kitakarítására, hogy másnap, a vasárnapi mise után átvonulhassunk oda a Közösségi Ház megáldására. Kérem, hogy minél többen kapcsolódjanak be szombaton, annál ügyesebben végzünk majd. A ház-megáldásra pedig lehet hozni sós vagy édes süteményt, egy kis agapéra kerülhet majd sor.

Az októberi vasárnapokon együtt imádkozhatjuk a rózsafüzért 8:20-tól a misék előtt. A faliújságon lehet feliratkozni az egyes tizedek előimádkozására.

A mai mise után a kijáratnál naptárak kaphatók a 2019-es évre, az egylapos naptár ára 30 cent, a hajtogatós falinaptár 2 euróba kerül.

A faliújságon találják a Lourdes-i zarándoklat plakátját.

A gyerekeket a Rozália-kápolnába hívjuk pecsétért a misenaplójukba.

Előzetesen kérem, hogy majd október 8-án, Magyarok Nagyasszonya főünnepén a reggeli misén minél többen vegyenek részt, főként a nyugdíjas hívek, illetve akik otthon tartózkodnak. Németh Mátyás atya fogja celebrálni.

Áldott vasárnapot és hetet kívánok!