:

Hirdetések (2018.9.23.)

A ferences templomban hétfőn és szombaton reggel 8-tól, szerdán, csütörtökön és pénteken pedig este 18 órakor lesznek köznapi szentmisék. Hétfőn Szent Gellért vértanú püspök, szombaton pedig a Szent Főangyalok: Mihály, Gábor és Rafael ünnepe lesz. Csütörtökön a szentmise után adorációra kerül sor, élőkért és holtakért egyaránt megfogalmazhatnak imaszándékokat, amiket a mise előtt lehet az erre előkészített dobozba helyezni.

Ma délután az Ars Sacra Fesztivál keretén belül 15:30-tól a Pozsonyi Magyar Nagykövetség épületében Dóczy Péter Avilai Nagy Szent Terézről készített „Lélek röpte itt és most” c. filmje kerül levetítésre. A belépés díjtalan. Szeretettel várják az érdeklődőket!

A tegnapi máriavölgyi Veni Sancte-t követően szerdánként elkezdődnek az ifjúsági misék és egyetemista estek is. Kérjük, hogy az érintett korosztály minél nagyobb számban igyekezzen bekapcsolódni a szerda esti programokba, illetve értesítsék erről a további magyar egyetemistákat is, főként az újakat.

A bérmálkozásra készülők következő találkozója pénteken délután 15 órakor lesz.

Pénteken kezdetét veszi az óvodáskorúk hittanos foglalkozásainak újabb évfolyama is. Délután 16:30-kor a Ferienčík utca 7-es szám alatti épületbe, az új Közösségi Házunkba várják a kisgyerekeket. Kérjük, hogy további kisgyermekes családokat is értesítsenek erről a lehetőségről.

Szombaton a Miletič utcai szalézi templomban és rendházban kateketikai nap lesz nem csak hitoktatóknak. 9-kor mise, 10-től pedig három értékes előadás lesz az Oltáriszentségről. A vendég Martos Levente Balázs atya lesz Magyarországról. Buzdítom a kedves híveket a részvételre!

Hálás köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a tegnapi Ifjúsági Találkozó megvalósulásához. Minden segítőnek és résztvevőnek megköszönve, külön szeretném kiemelni azokat, akik a legtöbb munkát vállalva, hosszabb időn át főszervezői voltak a tegnapi napnak, abc-sorrendben: Bencz Gabriellának, Lépes Líviának, Méry Tímeának, Nemes Ádámnak, Pálinkás Andrásnak, Varga Anitának, Vician Annának és Vician Tamásnak. A Jóisten jutalmazza gazdagon munkájukat!

Köszönet a Néma házaspárnak és családjuknak a tegnapi előadásért a fiataloknak, továbbá a házaspároknak tartott műhely első részéért, illetve Attilának a mai homíliáért is!

Köszönet azoknak, akik az elmúlt hetekben segítettek az új Közösségi Ház kialakításában, amit majd Magyarok Nagyasszonya alkalmával szeretnénk megáldani.

Jelentkezési lap vihető a teológiai magyar Szabadegyetem újabb évfolyamára, ugyancsak figyelmükbe ajánlom a Remény hetilapot, a régebbi számokat is.

Még ma kérhető a Rozália-kápolnában jelentkezési lap az elsőáldozásra. A gyerekek szintén a Rozália-kápolnába jöhetnek pecsétért a misenaplójukba.

A mise után kávézás lesz a refektóriumban, kérjük a minél ügyesebb átvonulást. A refektóriumban ügyeljünk a hangerőre és az udvar felőli kijáratot használjuk, hogy ne zavarjuk a következő szentmisét! Köszönöm szépen!