:

Hirdetések (2018.9.9.)

A héten hétfőn és szombaton reggel nyolctól, szerdán, csütörtökön és pénteken pedig este 18-tól lesznek magyar köznapi szentmisék. Szerdán Szűz Mária nevenapja lesz, pénteken a Szent Kereszt felmagasztalását fogjuk ünnepelni, szombaton pedig a Fájdalmas Anyára emlékezünk. Szeretettel hívom a kedves híveket a köznapi szentmisékre is, a családokat és az ifjúságot is!

A csütörtöki mise előtt 17:10-től csendes szentségimádási órára hívom a kedves híveket a ferences templomba. Időzzünk minél többen a Szentségi Jézus előtt, személyes imaszándékaink mellett a közösségért is imádkozzunk!

A mai mise után a Rozália-kápolnában fogjuk a gyerekeknek a misenaplókat kiosztani az új iskolaévre. Kérem, hogy a misenaplót, amibe idén hétről-hétre pecsétet lehet gyűjteni, hozzák a gyerekek minden vasárnapi és ünnepnapi misére magukkal. Ugyanúgy kérem a kedves szülők együttműködését is abban, hogy gyermekeik misenaplója év végéig megtelhessen a pecsétekkel. Időnként a szorgalmat jutalmazni is fogjuk.

Szintén a Rozália-kápolnában fogok jelentkezési lapot osztani a szülőknek, akik gyermeküket a júniusi elsőáldozásra szeretnék bejelenteni.

A Remény újságok mellől jelentkezési lap vihető a teológiai Szabadegyetem újabb évfolyamára. Buzdítom a felnőtt híveket, az egyetemistáktól a nyugdíjas korosztályig minden érdeklődőt, hogy minél többen hallgassák meg ebben az évben is a hat szombatba sűrített nagyon értékes előadásokat. Fontos a hitismeretekben is művelni magunkat. Jó lenne, ha minden családból el tudna járni valaki az előadásokra.

Kérem, hogy a vasárnapi misék alkalmával ne a sekrestyében szíveskedjenek különböző ügyeket intézni, mert a mise előtt lélekben is hangolódni szeretnénk a misére, a magyar mise után pedig ugyanezen okból szeretnénk tisztelettel lenni a szlovák misére készülő atyákra és a misében szolgálatot teljesítő további személyekre. Kérem, hogy a Rozália-kápolnában, vagy a kávézások alkalmával a refektóriumban szíveskedjenek megvárni, miseíratás ügyében pedig a köznapi misék után. Kérem továbbá, hogy a kávézások alkalmával igyekezzünk minél hamarabb átvonulni a refektóriumba és becsukni az ajtókat, majd pedig távozáskor az udvar felőli kijáratot használni, hogy ne zavarjuk a templomban tartózkodó híveket. A hangerőre is legyünk tekintettel, valamint a kávézások alkalmával nyújtott segítség lehetőségére is, akár a mise előtt az előkészületkor, akár a kávézás végi összerakodáskor. Minden alkalommal sós és édes süteménnyel is hozzá lehet az agapéhoz járulni. Az idei iskolaév első refektóriumi összejövetelére a mai mise után kerül sor.

Szeptember 22-re ifjúsági találkozót szervezünk Máriavölgybe. Az eseményt hirdető plakátot és további hasznos információkat a hátsó hirdetőtáblán és honlapunkon találnak. Az ifjúsági találkozó miséjére majd a helyi híveket is szeretettel meghívjuk, s kérjük, hogy egy kosár sós vagy édes süteményt is hozzanak magukkal a vendégek megkínálására.

A hosszútávú készülődés jegyében szeretném jelenteni, hogy közösségi zarándoklatot szeretnénk szervezni a franciaországi Lourdesba, előreláthatólag jövő év július 15. és 20. között. További információk majd fokozatosan kerülnek közzétételre.