:

Hirdetések (2018.8.19.)

Hálásan köszönöm azok szolgálatát, akik az elmúlt napokban törődtek az erdélyi vendégeinkkel! Visszajelzésük szerint nagyon jól érezték magukat.

Holnap, hétfőn, augusztus 20-án, Szent István király ünnepén este 17 órai kezdettel a Szent Márton Székesegyházban lesz a magyar szentmise bemutatva. A ferences templomban reggel nem lesz szentmise. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a dómba, szólítsák meg családtagjaikat, ismerőseiket is. A szentmisére népviseletben és cserkészöltözetben is lehet jönni, továbbá kérem a ministránsok aktív részvételét is. Buzdítom a családokat, az egyetemistákat és gyerekeket is, hogy vegyenek részt az ünnepi szentmisén.

A holnapi mise a dómban azokért lesz felajánlva, akik a végéhez közeledő pasztorális év során bármilyen munkával, szolgálattal, segítséggel, szervezéssel, imával vagy anyagilag támogatták a pozsonyi magyar katolikus közösséget, így imában gondolunk majd azokra, akik a zarándoklatok, táborok, sítúra szervezést magukra vállalták, akik a Koronában vagy a kávézásokkor vállaltak önkéntes szolgálatot, akik az óvodás hittant, a cserkészfoglalkozásokat és egyetemista-esteket vezették, s mindazokra, akikre az egész pasztorális év során lehetett és lehet számítani, akik nem csak elvárnak, de hozzá is tesznek a közösség életéhez! Hálát adva imádkozunk majd a ministránsokért, kántorokért, hitoktatókért, pedagógusokért, s minden kedves hívőért, aki vállalt valamit közösségünkért, s akik rendszeresen imádkoznak érte. Kérem, hogy ünnepeljünk együtt minél többen a holnapi napon és imádkozzunk közösségünk jótevőiért!

A ferences templomban a hét folyamán szerdán, csütörtökön és pénteken este 18 órától, szombaton reggel 8-tól, vasárnap pedig a szokott időben, délelőtt 9 órától lesznek magyar szentmisék. Köznapokon az esti misék előtt lesz gyónási lehetőség is. Igyekezzünk lehetőségeink szerint a köznapi miséken is részt venni, a gyerekeket is mind jobban hozzászoktatni a templomi légkörhöz.

Szerdán Szűz Mária Királynő emléknapja, pénteken Szent Bertalan apostol ünnepe lesz.

Szombaton érkeznek az újabb erdélyi vendégek városunkba. Akik vállaltak elszállásolást, kérjük, hogy este fél nyolcra jöjjenek a vendégekért az Elnöki Palota elé. A szálláson kívül kérjük, hogy másnap reggelit biztosítsanak számukra, s velük együtt jöjjenek a vasárnap délelőtti misére. Szívből köszönjük!