:

Hirdetések (2018.5.27.)

A héten a szokott időben lesznek a szentmisék, minden köznapi mise előtt szentgyónáshoz is lehet járulni.

Csütörtökön Krisztus Szent Testének és Szent Vérének a főünnepe lesz, parancsolt ünnep. Az egész szentmisén való részvétel úgy, mint vasárnap, lelkiismeretben kötelez. Az Úrnap-i mise végén a templomon belül körmenetre kerül sor. Kérem a gyerekeket is a részvételre, köztük az idei elsőáldozókat. A fiúkat ministrálni hívom, a kislányok pedig kérem, hogy virágszirmokat hozzanak magukkal a körmenetre.

Pénteken elsőpéntek lesz.

Szombaton a reggeli mise előtt fél órával, tehát 7:30 órai kezdettel a kihelyezett Oltáriszentség előtt fogjuk imádkozni a rózsafüzért újabb papi hivatásokért.

Szombaton, június 2-án mi is bekapcsolódunk abba a nagy kezdeményezésbe, amely keretén belül világszerte tartanak ugyanezen a napon szentségimádást, a tervek szerint legalább 2020 helyszínen. Ily módon közösen is készülünk a budapesti eucharisztikus kongresszusra. A szentségimádási óra a ferences templomban 17 órakor kezdődik majd. Kérem, hogy töltsük meg a templomot együtt imádkozó közösségként!

Jövő vasárnap, június 3-án a mi misénk után a fővárosi Úrnap-i misére hívja a közeli térre az Érsek atya a város híveit, közösen is kifejezve az Oltáriszentségbe vetett hitünket a világ előtt.

Ma kávézás lesz a mise után a refektóriumban.

Gratulálok minden gyermeknek, aki ebben az iskolaévben valamilyen hittanos versenyen képviselte közösségünket! Természetesen köszönetem az őket segítő szüleiknek is szól!