:

Hirdetések (2018.2.4.)

Hétfőn este 17:15-től énekpróba lesz az iskolában a porta melletti 18-as tanteremben.

Szerdán este 20 órakor az Érsek atya újabb imádságos elmélkedésére kerül sor a székesegyházban szlovák nyelven, e hónapban Szűz Mária személyéről fog szólni az előadás.

Csütörtökön, az emberkereskedés elleni világnapon az Irgalmasok templomában az este 19:30 órai szlovák mise után Taizé-i imaest keretén belül lehet közösen imádkozni az emberkereskedés megszűnéséért. A szervezők minden jószándékú embert szeretettel várnak!

Pénteken délután a Korona társalgóban az óvodás korú gyerekek hittanja lesz, szombaton délelőtt 9-kor pedig az elsőáldozásra készülők számára lesz foglalkozás ugyancsak a Koronában.

Szombaton 16 órai kezdettel a Duna utcai iskola ebédlőjében farsangi batyubál lesz minden korosztály számára. Tomboladíjakat péntekig lehet felajánlani, a Koronába lehet vinni hétköznap délutánonként 15 és 17 óra között. A gyerekek valamelyik szentnek öltözve érkezhetnek. A svédasztalhoz a bál helyszínén tetszőlegesen hozzá lehet járulni.

Jövő vasárnap diákmise lesz. Kérjük, hogy a gyerekek és fiatalok – köztük az elsőáldozásra és bérmálkozásra készülők – az első padokban foglaljanak a miséken helyet. A gyerekek hozzák magukkal rajzaikat, írásaikat egy beteg vagy idős meglátogatásáról, amit meg is valósítottak. Ugyancsak kávéház is lesz a diákmise után, kérjük a segítséget az asztalok elrendezésében már a mise előtt, újabb önkéntesek segítségét is kérjük.

Az elsőáldozók és bérmálkozók névsora a faliújságon olvasható, imádkozzunk értük, csakúgy, mint a házasságkötésre készülő öt fiatal párért is. A héten egy kislány születésének örülhetett a közösség, két betegellátást  és három magyar temetést jelentettek, imádkozzunk a betegekért, valamint az elhunytak lelki üdvéért!

A hónap elsővasárnapján szentmisénket szentségi áldással fejezzük be.

A héten a szokott időpontokban lesznek a szentmisék. Viszonyítva a magyar lakosság számához nagyon kicsi a részvételi arány a hétköznapi magyar miséken. Kérem, hogy az eucharisztikus lelkiség elmélyítése érdekében próbáljanak beiktatni mindennapi teendőik közé egy-egy köznapi misén való részvételt is. Például a hét egyik napján a vasárnapi misén túl jöjjön el rendszeresen közösen a család, jöjjön el együtt egy baráti társaság, egy imacsoport. A jelenlegi hozzáálláson is múlik, meddig lesznek naponta magyar misék városunkban. Kérem, hogy az olykor helyettesítő lelkiatyákat is fogadják illő tisztelettel, valamint imádkozzunk közösen is újabb magyar papi hivatásokért, erre szolgálnak az elsőszombati közös rózsafüzérek és misék is. Vállaljunk bátrabban áldozatot, ne csak elvárásokkal viseltessünk kényelmünk és hangulatunk szerint, hanem vegyük értékelendő lehetőségnek és szép kihívásnak is, hogy naponta magyarul imádkozókkal töltsük meg a templomot. Van kikért, van miért imádkozni mindannyiunknak, szükséges imádkozni közösen, a közösségért, csak erre lehet alapoznunk minden egyéb pasztorációs tevékenységet, csakis az ima erejével tudunk a külső és belső nehézségekkel is békésen és bölcsen szembenézni.