:

Hirdetések (2017.12.3.)

Köszönet a pénteki koszorúkészítésért és a tegnapi budapesti kirándulásért, köszönet továbbá a misén közreműködő székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórusnak. Ma délután 16 órakor a pozsonypüspöki plébániatemplomban a galántai Kodály Zoltán Daloskör adventi hangversenyére kerül sor.

Az idei adventben három alkalommal lesz magyar roráté mise, mégpedig hétfőnként reggel 6-kor. Tehát már holnap reggel várjuk az első rorátéra a kedves híveket, hozhatnak magukkal mécsest. Aki a gyertyák, mécsesek előkészítésében szeretne segíteni, még a mai mise után jelezze segítő szándékát a sekrestyében a ferences testvéreknek. A hajnali mise után a ministránsokat és iskolába indulókat közös reggelire hívom a Koronába.

Holnap este Eugenio Becchetti, az assisi bazilika főorgonistája ad koncertet templomunkban „Boldog titok” címmel 18 órai kezdettel. A rendezvény ingyenes, szervezője a Pozsonyi Olasz Intézet.

Holnaptól egészen péntekig, délutánonként 15 és 17:30 között a Korona társalgóban Teréz anya pozsonyligetfalui nővérei számára gyűjtünk tartósélelmiszert, akik sok magyar rászorulóról is gondoskodnak városunkban. Az adományokat előre is köszönjük! Közben a Koronában ajándék-vásár is nyílt, kérjük, hogy a saját kezűleg készített ajándéktárgyak megvásárlásával támogassák közösségünk májusi Anyák-napi ünnepségének megszervezését.

Szerdán este 18-kor Bellovics Gábor jezsuita atya lesz a vendégünk, aki újmisét mutat be templomunkban. Várjuk a kedves híveket. Mise után az egyetemisták számára Taizé-i est lesz a Koronában. Kérem az egyetemisták részvételét és hogy kortársaikat is szólítsák meg.

A ferencesek kérésére csütörtökön, december 7-én kivételesen nem este, hanem reggel 8-tól lesz itt magyar szentmise.

Pénteken, december 8-án, Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának a főünnepe lesz, parancsolt ünnep. A magyar mise a szokott időben, 18 órakor kezdődik majd itt, a ferenceseknél.

Az elsőáldozásra készülők katekézise szombaton 9 órakor lesz a Korona társalgóban. Még lehet bérmálkozási jelentkezési lapot kérni személyesen tőlem.

Jövő vasárnap diákmise lesz. Kérem, hogy a gyerekek hozzák magukkal rajzukat vagy egyéb alkotásukat Szent Miklós püspökről, illetve egy ajándékot, kedvelt édességet, amiről lemondanak Mikulás-csomagjukból. Ezeket a gyerekek által megosztott ajándékokat erdélyi szegénysorsú gyerekekhez fogjuk eljuttatni. A diákmise után kávéház lesz, ahol naptárak, könyvek, foglalkoztató füzetek lesznek kaphatók.

Előzetesen szeretném kérni, hogy majd december 11-én, amikor Zvolenský érsek atya és Székely János püspök atya együtt misézik a dómban, minél többen vegyünk részt a jelentős eseményen.

Éljük át lelkesen elejétől kezdve az új egyházi évet és az idei adventet. Buzdítom a családokat a „Szállást keres a Szent Család – a pozsonyi családokban is” elnevezésű kezdeményezéssel is értékesebbé tenni a családi ünnepvárást, illetve közösségünk minden korosztályát meghívok az „Adventi ABC” feladatainak végzésére!