:

Hirdetések (2017.11.26.)

Ma Krisztus Király főünnepén elmondjuk a felajánló imát, amivel teljes búcsút is nyerhetünk. Köszönet mindazoknak, akik részt vettek a tegnapi szabadegyetemen és az esti szentségimádáson, illetve akik a múlt hétvégén a Kék-templomba és a nagyszombati magyar búcsúra eljöttek.

A mise után a refektóriumban „kávéház” lesz, ahol naptárak, könyvek, karácsonyi üdvözlőlapok, a gyerekek számára pedig adventi foglalkoztató füzetek, kifestők lesznek kaphatók.

Pénteken elsőpéntek, szombaton elsőszombat – a reggeli mise előtt a rózsafüzér újabb papi hivatásokért lesz felajánlva.

Pénteken délután 15:30 órai kezdettel a Korona társalgóban immár hagyományosan adventi koszorúk készítésére kerül sor. Az idei évben a hozzávalókat és a gyertyákat a szervezők biztosítják, nem kell értük fizetni. Kérjük a gyerekeket szüleikkel együtt, hogy minél többen kapcsolódjanak be a közös programba és jöjjenek elkészíteni családjuk adventi koszorúját, s ugyanúgy buzdítjuk az ifjúságot is, hogy saját családjuk mellett esetleg az általuk látogatott idősek számára is készítsenek egy-egy koszorút, látogatásuk alkalmával nekik ajándékozva azt. Az adventi koszorúk megáldására advent első vasárnapján a magyar misék keretében kerül sor. Kérjük majd az oltár előtt elhelyezni az áldásra elhozott koszorúkat. Pénteken a koszorúkészítéskor az ajándék-vásár is kezdetét veszi a Koronában.

Szombaton a kisgyerekes családok kirándulására az autóbusz a Quo Vadis Ház elől indul 9 órakor. Kérjük a pontosságot, illetve a biztosítás egyéni intézését. Ne felejtsenek el egészségügyi kártyát, valamint érvényes útlevelet vagy személyigazolványt hozni, a gyerekek útleveléről se feledkezzenek el.

A jövő vasárnapi misén a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus is közreműködik majd. A további adventi programokról, az „Adventi ABC-ről” a szórólapon, a honlapon illetve a faliújságon tájékozódhatnak.

A faliújságon megtalálható a lektorok és zsoltárosok újabb beosztása a következő hetekre.

Néhány önkéntes segítségét szeretném kérni, akik szívesen besegítenek Varga Máriának a pénteki koszorúkészítés lebonyolításában, továbbá akik a vasárnapi mise után a Korona társalgóban rövid megvendégelést készítenének elő a vendégénekkar tagjainak, illetve akik advent első hetében délutánonként a Korona társalgóban átvennék a Teréz anya nővéreinek gyűjtött élelmiszeradományokat. Előre is köszönöm!

A héten Rómában leszek, a környékbeli lelkiatyák fognak helyettesíteni. Temetés, gyóntatás vagy betegellátás esetén is hozzájuk forduljanak.