:

Hirdetések (2017.10.22.)

A mai missziós vasárnapon imádkozzunk különösképpen a missziók ügyéért – kiemelten az elmúlt években általunk támogatott kongói és fülöp-szigeteki projektekért, illetve azért a kenyai misszióért, amiről nemrégiben egy beszámolót hallhattunk.

Szerdán 17 órakor a Koronában a megbérmált fiatalok találkozójára kerül sor Sára nővér vezetésével.

A szerda esti, ifjúsági énekekkel kísért mise végén moderált, zenés szentségimádás lesz. Kérjük az ifjúság részvételét!

Csütörtökön a mise utáni adoráció keretében a közösség egyes tagjainak konkrét imaszándékai is felolvasásra kerülnek. Kérjük, bátran fogalmazzák meg röviden hála-fohászaikat, valamint kéréseiket élő és elhunyt hozzátartozóikért, betegeinkért, gondokkal küzdő testvéreinkért. A leírt szándékokat a kihelyezett dobozban lehet majd elhelyezni a szentmise kezdete előtt.

Egy hét múlva, az idei október utolsó vasárnapján is 8:20-kor kerül imádkozásra a rózsafüzér. Amennyiben lehetséges, mindannyian vegyünk részt ezen az ájtatosságon a mise előtt. Imádkozzuk a jövő vasárnapi szentolvasót minél többen együtt pozsonyi magyar közösségünkért!

Két hét múlva pénteken, november 3-án, délután 16 órai kezdettel a Korona társalgóban megrendezésre kerül a „Szentek felvonulása” elnevezésű program, amelyet a helyi Édesanyák Imái-csoportok, a helyi cserkészek és az óvodáskorúak hittanos foglalkozásait vezető fiatalok szerveznek. A gyermekek bármelyik, számukra kedves szentnek beöltözve érkezhetnek, s aki tudja, röviden bemutathatja majd az általa választott szent életét, hősi erényeit. Kérjük a résztvevő szülőket, hogy majd a felvonulást követő agapéhoz szíveskedjenek sós vagy édes süteménnyel, illetve üdítővel hozzájárulni. A program a közelgő Mindenszentek ünnepe alkalmából kerül megrendezésre, hogy már a gyermekek is minél jobban megismerjék szentjeink életét és szép példáját. Ily módon is ellensúlyozni szeretnénk a Halloween által terjedő romboló hatású, negatív áramlatot.

A novemberi diákmisében is szó lesz majd a szentekről. Ezért kérjük a gyerekeket, hogy készítsenek egy rajzot vagy egy tárgyat, amely egy szentet ábrázol vagy az adott szentre utal, s majd hozzák magukkal a vasárnapi misére november 12-én. Ajánlott a saját védőszentről, magyar szentjeinkről, illetve a novemberi ünnepű Szent Mártonról vagy Szent Erzsébetről megemlékezni.

Krónikánk újabb bejegyzése: ITT olvasható.

Áldott vasárnapot és hetet kívánunk!