:

Hirdetések (2017.10.15.)

A mai mise után is kiosztásra kerülnek a gyerekek misenaplóiba a matricák. Akinek még nincs misenaplója erre az iskolaévre, szintén a Rozália-kápolnában kérheti azt.

Szerdán délelőtt 9-kor az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért az egységért és a békéért” elnevezésű nemzetközi akcióba a mi hittanosaink is bekapcsolódnak.

Ugyancsak szerdán, az ifjúsági énekekkel kísért esti magyar mise után, 19 órai kezdettel a Korona társalgóban az „Imaiskola” elnevezésű sorozat első része lesz a középiskolások és egyetemisták, korosztályuk számára. Az imatalálkozóra szükséges pontosan érkezni. Kérjük a fiatalokat, minél többen vegyenek részt ezen az értékes programon és tudassák ezt a lehetőséget további magyar fiatalokkal is. A magyarországi Jézus Szíve Társasága nővérei fogják az imaestet moderálni, akik már a múlt iskolaév során is tartottak nálunk programokat.

Csütörtökön délután cserkészfoglalkozások lesznek a Koronában.

Pénteken 16:30-tól az óvodás korosztály számára lesz hittanos foglalkozás a Korona társalgóban. Kérjük az érintett családokat, tudassák ezt a lehetőséget további családokkal is, ahol magyar kisgyermekek vannak.

Szombaton indul a Szabadegyetem újabb évfolyama. Itt, a ferences templomban nem lesz reggel magyar mise, hanem 8:30-kor a szomszédos jezsuita templomban kezdődik szentmisével a tanulmányi nap. Kérjük, minél többen jelentkezzenek az értékes előadásokra, a fiatalabb családokból is legalább egy családtag látogassa rendszeresen a helyben felkínált, hittani ismereteket elmélyítő sorozatot. Nagyon ajánlott az édesapák és édesanyák számára is, sokat segíthet gyermekeik hittel kapcsolatos kérdéseinek jó megválaszolásában is. Az iskolaév hat szombatjáról van szó, éljenek a lehetőséggel.

A rózsafüzér hónapjában imádkozzuk gyakran a szentolvasót közösen is, itt a misék előtt, vasárnap 8:20-tól, imacsoportokban és a családokban is. A szülők tanítsák meg gyermekeiket a rózsafüzér végzésére és imádkozzanak velük rendszeresen legalább egy-két tizedet. Kérjük, imádkozzák a szentolvasót rendszeresen a helyi közösségért is, a ferencesekért, a békéért és újabb magyar papi hivatásokért.

Jövő vasárnap missziós vasárnap lesz. A délelőtti mise után „kávéház”-ra kerül majd sor a refektóriumban.

Kétheti rendszerességgel lesz lehetőség a szeptemberben vagy akár a két évvel ezelőtt megbérmált fiataloknak és korosztályuknak találkozni a Korona társalgóban, tovább beszélgetni a hit dolgairól, vallásunkról, az őket érintő erkölcsi kérdésekről. Az első összejövetel október 25-én, szerdán 17 órakor lesz Sára nővér vezetésével. Kérjük a megbérmált fiatalokat a csatlakozásra.

Kérjük, vásárolják rendszeresen a Remény hetilapot, hogy a megfelelő példányszámban lehessen megrendelve.

A mai perselypénzt, ami egyébként minden alkalommal kivétel nélkül teljes egészében a ferenceseké, mivel a hónap harmadik vasárnapja van, a torony felújítására kívánják fordítani.

Tamás atya mindenkire szeretettel és imában gondol Rómában, a következő pénteki miséjét is a pozsonyi magyar közösségért mutatja majd be.

Továbbra is a környékbeli lelkiatyák helyettesítenek, gyónás, betegellátás vagy temetés estén bátran forduljanak hozzájuk.