:

Hirdetések (2017.10.8.)

Köszönet mindazoknak, akik részt vettek a máriavölgyi magyar búcsún, illetve a mai szentmise előtti rózsafüzér-ájtatosságon. Kérjük, hogy a következő októberi vasárnapokon is minél többen imádkozzák együtt 8:20 órai kezdettel a szentolvasót itt, a ferences templomban. Az egyes tizedek előimádkozására a faliújságnál lehet feliratkozni, csakúgy, mint csatlakozni a férfiakból és családokból álló rózsafüzér-társulatokba. Használjuk ki a fatimai centenáriumi év októberi rózsafüzér hónapját Szűz Mária, Rózsafüzér Királynéja, Magyarok Nagyasszonya iránti tiszteletünk elmélyítésére és kifejezésére!

Elindult az óvodáskorúak számára szervezett hittanos foglalkozás a Korona társalgóban. Kéthetente, pénteken délután 16:30-tól van lehetőség részt venni a foglalkozáson. A legközelebbi alkalom október 20-án lesz. Kérjük a kedves szülőket, minél több kisgyermeket vigyenek el rendszeresen a nekik készített programra, s tudassák a lehetőséget további családokkal is.

Nyolc harmadik osztályos gyermek lett bejelentve az idei iskolaévben tartandó elsőáldozásra. Az iskolai hitoktatás mellett a diákmisék előtti szombatokon is lesznek találkozók számukra a Korona társalgóban. Az első ilyen összejövetelre november 11-én, szombaton kerül majd sor. A további időpontok pedig a faliújságon, illetve a közösség honlapján találhatóak meg. Kérjük, hogy az elsőáldozásra készülők minden vasárnap vegyenek részt szentmisén családtagjaikkal együtt, s amikor csak tehetik, ide, a ferences templomba jöjjenek, hogy a közösség is jobban megismerhesse azokat, akiket imáival is kísér a felkészülés ideje alatt. A szülők igyekezzenek jó példával elöljárni a miselátogatás, az ima- és a szentségi élet terén.

Novembertől lehet majd jelentkezni a bérmálkozásra. A jelentkezés egyik alapfeltétele lesz most és a jövőben is az iskolai hitoktatás látogatása. Ezért kérjük, akiknél fennál ez a hiányosság, még ebben az iskolaévben rendezzék ezt.

Október 21-én indul a pozsonyi magyar Szabadegyetem harmadik évfolyama. Régi és új jelentkezőket is hívnak és várnak az értékes előadásokra. Jelentkezési lap a Remény újságok mellől vihető, amit kérünk minél hamarabb kitöltve leadni. Nagyon hasznos lehet fiatalnak, felnőttnek, idősnek továbbképezni magát a hittani dolgokban is. Becsüljük meg, hogy városunkba jönnek a budapesti előadók, hogy anyanyelvünkön tanulhassunk.

A mai mise után is a Rozália-kápolnában kaphatók matricák a misenaplóba. Amelyik gyereknek még nincs misenaplója erre az iskolaévre, szintén kérhet a mai mise után. Kérjük, hogy a szülők segítsenek gyermekeiknek a misenapló rendszeres forgatásában.

A mise után közösségi találkozóra kerül sor a refektóriumban. Mindenkit szeretettel várunk! A legközelebbi kávézás pedig két hét múlva vasárnap lesz. Kérjük, hogy új önkéntesek is segítsenek be mind a mise előtti előkészületbe, mind a kávézás utáni rendrakásba. Köszönjük!

Krónikánkból:
http://pozsonyikatolikusok.sk/index.php/hirek/2015-02-11-09-40-12/2017/752-a-szegedi-okumenikus-korus-pozsonyban
http://pozsonyikatolikusok.sk/index.php/hirek/2015-02-11-09-40-12/2017/751-szent-marton-zarandoklat

Továbbra is a környékbeli lelkiatyák helyettesítenek. Gyónás, betegellátás, temetés esetén hozzájuk szíveskedjenek bátran fordulni. Igyekezzünk minél többen aktívan részt venni a vasárnapi és hétköznapi szentmiséken is!