:

Hirdetések (2017.9.24.)

A prédikáció IDE KATTINTVA olvasható el újra - a római tanulmányokról szóló résszel együtt.

A héten szerdán elkezdődnek a rendszeres egyetemista estek, vagyis az ifjúsági énekekkel kísért misék és találkozók.

Szombaton reggel a ferences templomban nem lesz magyar mise. Mindenkit szeretettel hívnak Pozsonyligetfaluba don Titus Zeman boldoggáavatására. A program 9:30-kor, az ünnepi szentmise pedig 10:30-kor kezdődik azon a téren, ahol 2003-ban Szent II. János Pál misézett. Előtte, pénteken este 20 órától imádságos virrasztásra kerül sor a Szent Márton Székesegyházban.

Jövő vasárnap kezdetét veszi a rózsafüzér hónapja. Október öt vasárnapján a délelőtti misék előtt a szentolvasó közös imádságára hívjuk a kedves híveket. A rózsafüzér ájtatosságok 8:20-kor fognak kezdődni. Az előimádkozásra a faliújságon kifüggesztett ívre feliratkozva lehet jelentkezni.

Egy családokból és egy férfiakból álló rózsafüzér-társulat megalakítására hívom a kedves híveket. Beiratkozni szintén a faliújságnál lehetséges. Kérem, kísérjük egymást, közösségünket rendszeresen imával! Imádságos lelkületünk megújulására jó alkalom lehet a fatimai centenáriumi év októberi Mária-hónapja is.

A faliújságra kihelyeztem egy újabb táblázatot, amelybe be lehet iratkozni azoknak, akik szívesen otthonukba fogadnák egy hétre a fatimai Szűzanya vándorszobrát.

Az aktualizált faliújságon és honlapon megtekinthetőek a következő programok időpontjai.

Tanulmányaim alatt a már felvett miseszándékokért a helyettesítő atyáknak mindig elkészítem az intenciós összeget és útiköltséget. Ezért kérem, hogy az íratott szentmisékért szánt adományt vagy nekem személyesen, vagy távol létem alatt Trčka Erzsébet testvérünknek szíveskedjenek átadni. A helyettesítő atyákkal tehát én rendezem az anyagi költségeket.

Szeretnék egy segítő-csoportot kialakítani e-mailes kommunikáció segítségével. Akik a pasztoráció mindennapjaiban szívesen segítenének a közösséget szolgáló, konkrét, egyszeri feladatok intézésében, felkerülnének egy olyan levelezős csoportba, ahol a konkrét kérést közzétenném, s aki épp tudna és szeretne, az besegítene az adott dolog elintézésében. Együttműködésüket előre is szívből köszönöm!