:

Hirdetések (2017.9.10.)

Köszönöm mindazok részvételét, akik kedden eljöttek az új pasztorális év terveinek bemutatására, vagy akik annak anyagát otthon elolvasták. Kérem, hogy minél többen tanulmányozzák át a közösség érdekeit szolgáló javaslatokat s kéréseket, és aktívan, szolgálattal és imával támogassák a közösség nagy családjának életét. A pasztorális év felvázolását IDE KATTINTVA meg.

Az egész havi programunkat ITT OLVASHATJÁK.

Kedden este 18 órakor a Koronában egy afrikai missziós szolgálatról hallhatunk élménybeszámolót, várjuk az érdeklődőket!

Szerdán este 18 órakor a szentmise Konrád atya lelki üdvéért lesz bemutatva.

Csütörtökön a Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe lesz, pénteken a Fájdalmas Szűzanyára emlékezünk majd.

Pénteken este 18-kor a szentmisét Ft. Bošňák András, szenci káplán fogja celebrálni. A szentmise végén újmisés áldásában részesít minket. Igyekezzünk minél többen jelen lenni ezen az újmisén.

Szombaton itt a ferences templomban nem lesz reggel magyar mise. Az egynapos zarándoklatra és kirándulásra Budapestre és Szentendrére szombaton reggel 5:30-kor indul az autóbusz az Istropolistól. Még néhány szabad hely van az autóbuszon. Kérjük, aki szeretne jönni, még ma jelezze Horváth Ilonánál. A hazaérkezés este 20 órára tervezett. Ezzel a zarándokúttal is hálát adunk az idei nyárért és az elmúlt pasztorális évért a Jóistennek.

Ugyancsak szombaton, délelőtt 9 órai kezdettel kateketikai nap lesz a Miletič utcai szalézi rendházban. Három előadásra kerül sor a boldoggáavatás előtt álló don Titus Zemanról.

A bérmálkozókkal tegnap tartottuk a lelkinapot Modorban. A liturgia próbálása szerdán este 17 órakor lesz a templomban. Gyónási lehetőség a bérmálkozók és hozzátartozóik számára pénteken az esti mise előtt háromnegyed órával lesz biztosítva, de már a hét folyamán a hétköznapi misék előtt is el lehet végezni a szentgyónást. A bérmálkozási szentmise vasárnap 8:30-kor fog kezdődni, kérjük az első padsorokat a templomban szabadon hagyni a bérmálkozók és bérmaszüleik számára. A bérmálási mise után mindenkit szeretettel hívunk majd a refektóriumba. Imádkozzunk a bérmálkozókért, név szerint is. Névsoruk a faliújságon is megtalálható. Akik két éven keresztül egy konkrét bérmálkozóért imádkoztak, vasárnap a refektóriumban egy kis ajándékkal is meglephetik őket.

Már lehet kérni jelentkezési lapot a következő elsőáldozásra, amely 2018. május 13-án lesz.

Jelentkezési lap vihető a Szabadegyetem újabb évfolyamára is.

A mise után a gyerekek bejöhetnek a sekrestyébe a mai matricákért az új misenaplóba. Akinek még nincs misenaplója erre az iskolaévre, szintén jöjjön be kérni a sekrestyébe. Kérjük a szülőket, hogy rendszeresen használják otthon gyermekeikkel együtt a misenaplót, s közösen beszéljék át a misén hallott evangéliumot.