:

Hirdetések (2017.8.13.)

Kedden, szerdán és csütörtökön Haľko József püspök atya fog az esti magyar miséken helyettesíteni.

Kedden, augusztus 15-én Szűz Mária mennybevételének a főünnepe lesz (parancsolt ünnep). A Nagyboldogasszony-napi magyar szentmise a ferences templomban este 18 órakor fog kezdődni. Reggel 8 órakor nem lesz szentmise.

Vasárnap, augusztus 20-án, Szent István király ünnepén az ünnepi misére este 18:30-kor kerül sor a Szent Márton Székesegyházban. A virágvölgyi esti magyar mise ezért elmarad. Akinek módjában áll, kérjük, hogy vidéke népviseletében jelenjen meg az ünnepen.

A héten hétfőtől péntekig kerül sor a nyári gyerektáborra, amelyet helyi közösségünk aktív fiataljai fognak vezetni. A tábor helyszíne Szentgyörgy lesz, ötvenöten vesznek részt rajta. Hétfőn reggel 8-kor a ferences templomban tartandó magyar misével kezdődik a program, s pénteken az este 18 órai misével fejeződik be. Kérjük a kedves híveket, hogy minél többen vegyenek részt az említett szentmiséken, s az egész hét folyamán kísérjék imáikkal a táborozókat!

Közeleg a szeptember 17-i magyar bérmálás, kérjük, imádkozzanak rendszeresen a leendő bérmálkozókért!

Imádkozzuk a napi rózsafüzér tizedet (Jézus, Aki nekünk a Szentlelket elküldötte) a pozsonyi magyar katolikus közösségért! E héten a  Lelki erősség ajándékát kérjük!