:

Hirdetések 2016. március 13-án

A mai gyerekmise után „kávéház” lesz a refektóriumban. A misenaplóba ragasztandó matricákat és az újabb megoldandó feladatokat a Rozália-kápolnában vehetik át a gyerekek.

*

Múlt szerdán a Duna utcai magyar gimnázium három csapata vett részt a bibliaversenyen Somorján. Mindhárom csapat sikeresen továbbjutott az országos döntőre, amelyre április 13-án kerül sor Ipolyságon. Gratulálunk a diákoknak!

*

Kedden, március 15-én, nemzeti ünnepünkön délelőtt 10 órától is lesz szentmise az orsolyita templomban egy egri zarándokcsoport részvételével. A koszorúzás a Medikus-kertben a Petőfi-szobornál délután 15:30-kor kezdődik. Idén már a pozsonyi magyar katolikus közösség külön koszorúja is elhelyezésre kerül.

*

Szerdán az esti szentmisében folytatódik a nagyböjti katekézis-sorozat. Ez alkalommal a nagyhétről lesz szó.

*

Pénteken 17:30-tól imádkozzuk a keresztutat itt, a ferences templomban. Köszönöm, hogy múlt pénteken a családok előimádkozták a keresztút egyes állomásait. A következő pénteki keresztutat a gyerekekért felajánlva közösségünk hittanosai imádkozhatják elő. A harmadik osztályosok, illetve tőlük idősebb alapiskolások kérhetnek a szentmise után tőlem a sekrestyében felolvasandó szövegeket a pénteki keresztútra, amelyen kérem, hogy gyermekeikkel együtt a szülők és nagyszülők is vegyenek részt!

*

Pénteken egésznapos böjtre hívom a kedves híveket, amit ez alkalommal újabb papi és szerzetesi hivatásokért ajánlhatunk fel közösségünkből. Kérem, aki teheti, csatlakozzon a lelki kezdeményezéshez!

*

A héten kerül sor a húsvét előtti gyóntatásra. Itt a ferenceseknél a refektóriumban szerdán, csütörtökön és pénteken délután 16 órától a szentmise kezdetéig, 18 óráig fogunk gyóntatni. Szombaton pedig Pozsonypüspökin lesz szentgyónási lehetőség délelőtt 9 és 12 óra között. Ne hagyjuk a gyónást a nagyhétre!

*

A szombati szentmise után a Ferences Világi Rend találkozójára kerül sor.

*

A KIK szervezésében szombaton 10 órától keresztút-végzés lesz Máriavölgyben, utána pedig lehetőség egy borostyánkői túrára. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket!

*

Akik támogatni kívánják adójuk 2%-nak felajánlásával a magyar közösség kiadásaihoz hozzájáruló Szent Kinga Egyesületet, nyomtatványokat Lapos Józseftől kérhetnek. Hálásan köszönjük a segítséget!

*

Jövő vasárnap Virágvasárnap lesz, amellyel kezdetét veszi a nagyhét. A szentmisére kérem, hogy barkát, pálmát vagy más virágzó ágakat hozzanak magukkal. Kérem a gyerekek és fiatalok részvételét is, akikkel közösen fogunk ünnepélyesen bevonulni. Ezért kérem, hogy a gyerekek és fiatalok majd a Szent Rozália kápolnában gyülekezzenek a szentmise előtt. Igyekezzünk az idei nagyhetet elejétől kezdve jól átélni, ne csak sodródjunk az ünnepnapokkal, hanem éljük át azokat!

*

Betegellátás és temetés esetén az alábbi számon hívhatnak: +421 911 912 410.

*

További áldott nagyböjti napokat! Szép vasárnapot kívánok!

2016. március 13.                                                                          

Tamás atya