:

Hirdetések 2016. március 6-án

Elsővasárnapi szentmisénket szentségi áldással fejezzük be.

*

Ma délután 15:30 órai kezdettel Ďurás Márk atya tart beszámolót az El Camino gyalogos zarándokútról a Korona társalgóban.

*

Szerdán a Duna utcai magyar gimnázium három csapata vesz részt a bibliaversenyen Somorján. Kérjük számukra a Szentlélek segítségét!

*

Szerdán az esti szentmisében folytatódik a nagyböjti katekézis-sorozat. A szentgyónás szentségéről lesz szó.

*

Pénteken 17:30-tól imádkozzuk a keresztutat itt, a ferences templomban. Köszönöm, hogy múlt pénteken a helyi fiatalok előimádkozták az általuk megfogalmazott keresztút egyes állomásait. A következő pénteki keresztutat a családokért felajánlva közösségünk egyes családjai imádkozhatják elő. Kérem, minél többen vegyünk részt a közös keresztút-végzésben, hívják el családtagjaikat is!

*

A héten gyóntatni hétfőtől péntekig a szentmisék előtt fogok.

*

Szombaton folyatatódnak a magyar nyelvű teológiai szabadegyetem előadásai a szomszédos Aloisianum egyetemen. Itt, a ferences templomban szombaton nem lesz magyar szentmise, helyette 8:30-kor a jezsuita templomban kezdődik magyar misével a tanulmányi nap programja.

*

Ugyancsak szombaton 15 órától a Korona társalgóban gyerekfoglalkozásra kerül sor, többek közt húsvéti tojások díszítésére. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

*

Jövő vasárnap, a hónap második vasárnapján gyerekmise lesz, s a szentmise után „kávéház”-ra kerül sor a refektóriumban.

*

A Pozsonyi Magyar Intézet két értékes programját is szeretném figyelmükbe ajánlani, mégpedig Józsa Judit keramikus „Magyar örökség” c. kiállításához fűzött tárlatvezetését holnap, hétfőn 17 órai kezdettel. Gyerekek számára ugyancsak holnap, délelőtt 10 és 11:30-kor lesz tárlatvezetés.

Valamint figyelmükbe ajánlom Szekeres Erzsébet textilkiállításának megnyitóját, amelyre csütörtökön 17 órakor kerül sor. Az április 15-ig megtekinthető kiállítás címe: „Az Árpád-házi szentek üzenete”. A csütörtöki megnyitó végén Staudt Mihály tart előadást „Pozsony és a magyar szentek” címmel.

Mindkét programra szeretettel várják az érdeklődőket a Pozsonyi Magyar Intézet és Korona társalgó épületébe.

*

Mint tudjuk, a Szent Kinga Egyesület azért alakult meg évekkel ezelőtt, hogy a pozsonyi magyar katolikus közösség tevékenységeivel járó kiadásokhoz anyagilag hozzájárulhasson. Mivel a vasárnaponként gyűjtött perselypénzt minden alkalommal teljes mértékben a pozsonyi ferences testvéreknek juttatjuk a templom fenntartására, a magyar közösségünk életét érintő kiadásokra más módon szükséges hozzájárulásukat kérnünk. Ennek egyik módja személyi jövedelemadójuk két százalékának felajánlása a Szent Kinga Egyesület számára. Nyomtatványok Lapos Józseftől kérhetőek. További információk a kijáratnál osztott szórólapokon illetve honlapunkon találhatóak. Adományaikat a Jóisten jutalmazza gazdagon! Hálásan köszönjük!

*

Betegellátás és temetés esetén az alábbi számon hívhatnak: +421 911 912 410.

*

Áldott nagyböjti napokat! Már csak három hét választ el minket az idei húsvéttól, használjuk ki jól ezt az időd az alapos lelki felkészülésre!

2016. március 6.                                                                            

Tamás atya