:

Hirdetések 2016. február 28-án

Tegnap mindannyian szerencsésen megérkeztünk a közösségi síelésről Zuberecről.

*

A mai szentmise után „kávéház”-at tartunk a refektóriumban, mindenkit sok szeretettel várunk!

*

A következő három szerdán az egyetemisták részvételével bemutatott esti misék keretében nagyböjti katekézis-sorozatra kerül, amit nem csak az egyetemisták figyelmébe szeretnék ajánlani. E héten a Tízparancsolatról, a következő szerdákon pedig majd a szentgyónásról és a nagyhétről hallhatnak tanítást.

*

A nagyböjti lelki megújulás triduumára szeretném a kedves híveket meghívni a pénteki, szombati és jövő vasárnapok lelki programok segítségével:

- Pénteken jó lenne, ha minél többen tudnánk böjtöt vállalni és felajánlani azt a helyi közösségünkért, annak minden tagjáért és lelki megújulásunkért.

Este 17:30-kor együtt imádkozhatjuk a keresztúti ájtatosságot, amelynek elmélkedéseit közösségünk fiatalajai írják meg és ők imádkozzák majd elő a keresztút egyes állomásait.

Utána az elsőpénteki szentmisében Jézus Szívének oltalmába ajánljuk magunkat.

- Szombaton, a hónap elsőszombatján a reggel 8 órai szentmisét megelőzően, immár hagyományosan, kihelyezett Oltáriszentség előtt imádkozhatjuk közösen a rózsafüzért újabb papi hivatásokért közösségünkből.

A szentmise után átvonulhatunk a Korona társalgóba, majd délelőtt fél tíztől a Pozsonyi Magyar Intézet emeleti termében a nagyböjti lelkinap keretében Ft. Mahulányi József nagymegyeri esperes-plébános előadásait hallgathatjuk meg. A két előadás után a fájdalmas rózsafüzér elmélkedésekkel egybekötött imádkozására kerül sor. A lelkinap ideje alatt a Korona társalgóban gyerek-vigyázás lesz biztosítva, illetve teát, kávét, kalácsot ugyancsak a társalgóban lehet fogyasztani. A lelkinap programja fél egykor ér véget.

- Vasárnap a 9 órai szentmisében bűnbánati szertartásra kerül sor, s közösen ünnepélyesen átlépjük templomunk kijelölt szentkapuját, hogy az Irgalmasság rendkívüli szentévének kegyelmeivel is megerősödjünk az idei nagyböjt húsvéthoz vezető útján.

A szentmise az elsővasárnap szokásos szentségi áldással ér majd véget.

Buzdítom a kedves híveket, hogy minél többen vegyék komolyan ezt a lelki megújulást kínáló háromnapot és éljenek a lehetőséggel saját lelki életük megújítása érdekében!

*

A héten gyóntatni a hétfői, keddi, szerdai és csütörtök szentmisék előtt fél órával fogok, pénteken pedig 17 órától, de csak a keresztút kezdetéig.

*

A misenapló matricái a Szent Rozália kápolnában vehetők át.

*

Holnapig lehet leadni a kitöltött jelentkezési lapot és a hozzácsatolt keresztlevelet a következő magyar nyelvű bérmálkozásra.

*

Szombaton, március 5-én a parlamenti választások napján éljünk felelősségteljesen állampolgári jogunkkal!

*

Betegellátás és temetés esetén az alábbi számon hívhatnak: +421 911 912 410.

*

További áldásos és tevékeny nagyböjtöt kívánok!

 

2016. február 28.                                                                           

Tamás atya