:

Hirdetések 2016. január 10-én

A mai gyerekmise után „kávéház”-ra kerül sor a refektóriumban. A gyerekek az evangéliumhoz fűződő matricákat a Szent Rozália kápolnában vehetik át, illetve ott adhatják le az elkészített feladatokat is. Kérem, hogy a gyerekek – főként az elsőáldozásra készülők – február 7-ig adják majd le a szentmisenaplóikat – az első félév befejezése végett – beleragasztva és kiszínezve a matricákat, megoldva a misenapló feladatait. A misenaplók használatában kérem a kedves szülők együttműködését is!

*

Ma délután 14 és 18 óra között a Szent Márton Székesegyházban tehetik tiszteletüket Lisieux-i Kis Szent teréz ereklyéi előtt.

*

A mai vasárnappal, Urunk megkeresztelkedésének ünnepével befejeződik a karácsonyi időszak. Hálás köszönetemet fejezem ki mindazoknak, akik bármilyen módon: szolgálattal (ministrálás, felolvasás, éneklés, orgonálás), segítséggel, részvétellel széppé tették az elmúlt ünnepi heteket!

*

Mától jelentkezési lap kérhető a 2017 őszére tervezett magyar nyelvű bérmálásra. Azok jelentkezését várjuk, akik jelenleg a hatodik osztályt látogatják, illetve a tőlük idősebbeket. A jelentkezési lapot az érdeklődők személyesen kérheti tőlem a szentmisék után.

*

Felnőttek számára is szeretném felkínálni a beavatás szentségeinek felvételére történő felkészülést, tehát akik még nincsenek megkeresztelve, illetve nem voltak elsőáldozók vagy bérmálkozók, jelentkezhetnek a 2017 húsvétjáig tartó katekumenátusra, felkészülésre.

*

A héten minden hétköznapi szentmise kezdete előtt fél órával lesz szentgyónási lehetőség.

*

Holnaptól ismét nyitva lesz a Korona társalgó. Hétfőtől péntekig minden nap 14 és 17:30 között szeretettel várják közösségünk tagjait, hogy együtt beszélgessenek, keresztény újságot olvassanak, ismerőseikkel találkozzanak. Kérem, használják ki ezt a lehetőséget is a közösségépítésre!

*

A hagyományos farsangi batyubált közösségünk minden korosztálya számára január 16-án, szombaton 15:30 órai kezdettel szervezzük meg a Duna utcai magyar iskola épületében. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! S egyben kérjük, hogy a svédasztalhoz és a tomboladíjakhoz is szíveskedjenek hozzájárulni!

*

A jövő vasárnapi mise előtt is sor kerül az irgalmasság rózsafüzérének imádkozására 8:50-kor. Kérem, minél többen kapcsolódjanak be!

*

A lektorok és zsoltárosok beosztása egészen március végéig megtalálható a faliújságon és honlapunkon.

*

Továbbra is foglaljuk imáinkba közösségünk vizsgázó fiataljait, az egyetemistákat!

*

Betegellátás és temetés esetén az alábbi számon hívhatnak: +421 911 912 410.

*

Áldott vasárnapot, kellemes téli napokat kívánok!

 

2016. január 10.                                            

                                                                           Tamás atya